Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Nevím jak vy, ale já velice rád vzpomínám na staré dobré hry. Je to sice můj subjektivní názor, ale dříve byly logické hry zaměřené čistě na logiku. To samé strategie byly na strategii. Grafika v tomto případě nehrála roli. V dnešní době mám pocit, že jsou hry, které se snaží zaujmout pouze grafikou či animacemi, ale o žádné dovednosti zde nejde.

Jednou z klasických her, kterou jsou miloval a do dneška mám rád je „Horké Léto: aneb Majer v akci.“ Tato hra pochází od vývojového studia Maxon, Cantauri Production a byla vydána již v roce 1998. Na internetu se dá najít instalační soubor zdarma ke stažení s tím, že se spouští při DOSBOX.

Tato hra splňuje všechny proporce, které má. Musíte u ní zkrátka hodně přemýšlet. Když Majer musí získat chuť moře, dlouho trvá, než vás napadne dát kámen do ohniště a polít ho mořskou vodou. Ale o tom ta hra je. Na našem kanálu YouTube právě probíhá gameplay celé této hry a na konci sestavíme podrobnou recenzi.

Jen ve stručnosti chci představit příběh. Hlavním hrdinou je Honza Majer, který je devatenáctiletý kluk, který miluje disko a pivo. Je to syn nějakého profesora botaniky a sám vypadá o mnoho let starší. S rodičema a sestrou jede na dovolenou k moři s luxusní lodí. Rodinu mu ale unesou lidojedi a on je musí vysvobodit. Když uniknou z ostrova, tak zase padnou do zajetí mafiánů. Pro celý příběh se ale musíte podívat na náš gameplay nebo v budoucnu na naši recenzi.

Napište nám do komentářů vaši oblíbenou starou hru. Rádi se na ní zaměříme a uděláme krásný gameplay.

Zdroj: VisionGame.cz (odkaz)