Foto: Freepik

Sám jsem hledal na internetu, které aplikace v mobilním telefonu lze využít pro nákupní seznam. Našel jsem jich několik, ale ne všechny mi vyhovovaly. Některé byly zbytečně složité a některé zase až moc jednoduché. Já potřeboval nějakou aplikaci, která by mi třeba kategorizovala potraviny tak, abych měl u sebe zeleninu, ovoce či maso.

Zkrátka když přijdu do oddělení zelenina a ovoce, abych si otevřel aplikaci a hned věděl, co mám nakupovat. Nechci žádný poznámkový blok, kde zůstávají jednotlivé položky tak, jak jste je zapsaly. Při větším počtu položek tak hodně rychle nastane chaos a zmatek. Níže jsou uvedeny některé aplikace, které mě nějakým způsobem zaujaly a myslím si, že jsou jedny z nejlepších možných variant. 

Google Keep

Asi jako první bych uvedl nativní aplikaci společnosti Google, kterou máte v mobilu prakticky všichni, i když o tom nevíte. Jde o Google Keep. Trochu bych to připodobnil lepení vzkazů a lístků na ledničku. Máte prostě takovou plochu, kde si můžete přidat buď seznam, poznámkový blok, obrázek či prstem napsat text.

Vyhovuje mi to, že si mohu pro každý obchod vytvořit vlastní seznam. Pokud sleduji slevy v supermarketech, můžu si pro každý supermarket vytvořit zvláštní nákupní seznam, což většina aplikací neumožňuje. Zároveň si můžu odškrtnout, když danou potravinu seženu. 

Aplikace Google Keep je navíc plně kompatibilní s dalšími aplikacemi a službami Google, takže si tam můžete přidávat položky třeba pomocí Google Asistenta. Aplikace je zcela zdarma. Já osobně oceňuji i to, že je seznam synchronizovaný s mým účtem, takže si můžu seznam napsat v počítači a v mobilním telefonu si ho zobrazit.

Foto: Freepik

Todoista

Tato aplikace vám umožní vytvářet nejrůznější seznamy, jako například seznam úkolů nebo nákupní seznam. Můžete si zde zvolit různá témata či animace pro jednotlivé seznamy. K jednotlivým úkolům můžete přiřadit třeba i termín. Aplikace vás pak dle nastavení upozorní těsně před termínem.

Mealime

Tato aplikace je již relativně omezená. Nalezneme v ní recepty na potraviny s tím, že si můžete tyto potraviny nechat přesunout do nákupního seznamu. Je ale problém s tím, že zde nejsou české recepty a ani české suroviny. Aplikace je tak vhodnější spíše pro zahraniční trh.

AnyList

Zde máte možnost také přidávat jednotlivé položky do seznamu potravin a spolu s nimi také třeba fotky. To velice oceňuji, protože se může stát, že jdete koupit něco, co obvykle nekupujete a potřebujete vybrat ten totožný produkt. Je proto určitě nejlepší mít i fotku. Další výhodou je možnost sdílet celý svůj seznam i s fotkami s další osobou.

Manželka vám tak může připravit seznam, který vám prostě jen pošle. K dispozici je také úložiště pro nějaké vaše recepty. Pokud si dáte tu práci a napíšete si nejčastější vaše recepty, můžete jen přidat recept a hned se vám napíše seznam surovin pro daný recept.

Shopshop

Tato aplikace si získala velkou popularitu hlavně díky své jednoduchosti. Jednotlivé položky se do seznamu přidávají celkem jednoduše a následně si je můžete odškrtávat. Zde se pak nabízí další možnost – odškrtnuté položky si můžete v seznamu ponechat nebo je odstranit, aby byl seznam přehlednější. Všechny položky si pak aplikace pamatuje, takže pokud nakupujete stále stejné věci, můžete je relativně rychle přidávat. Celý seznam lze pak jednoduše zaslat prostřednictvím SMS nebo e-mailu.

Zdroj: DigitalTrends.com (odkaz)