Foto: Freepik

Ubisoft má za sebou spousty úspěchů a úspěšných titulů, ale mezi oblíbené a extrémně úspěšné herní tituly patří bez pochyby i herní série Assassin’s Creed. Právě Ubisoft připravil pro oslavy Halloweenu speciální sérii snímků vygenerovaných umělou inteligencí s tematikou Halloweenu.

Tyto obrázky pak zveřejnil Ubisoft na svém účtu na platformě X, dříve Twitter. U fanoušků ale nesklidily příliš kladnou odezvu, protože je hodnotí spíše jako nepovedené. Umělá inteligence totiž deformovala znak Assassins a podivně zkroutila prsty hlavní postavě. Umělá inteligence prý pokazila i generování dýní.

Neví se, co bylo přesně příčinou rozhodnutí Ubisoftu použít pro Halloween umělou inteligenci místo vystudovaných lidských designérů. Je to ale trochu obrázek společnosti, kde se někdo smíří s nižším standardem výměnou za ušetřené peníze a pohodlí. V dnešní době je spíše trend propouštět lidi a místo nich implementovat více umělé inteligence.

Na jednu stranu může jít o snahu ušetřit, ale na druhou to může být dobře promyšlený marketing. Když vydají nedokonalý obrázek z herní série Assassin’s Creed, tak se o tom bude všude psát. Toto dílo tak zaznamená daleko větší popularitu, než kdyby bylo dokonalé. Jaká je ale pravda se zřejmě nedozvíme.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)