Foto: Freepik

Hratelnost Cursed to Golf následuje klasický vzorec golfových her, kde vybíráte správný klub pro každý úder a musíte se podílet na načasovací minihře k provedení střely. Každý úder je výzvou, protože musíte zastavit indikátor na správném místě a zvolit správný úhel. Tato obtížnost udržuje hru napínavou a riskantní střely působí uspokojivě. Přesnost je klíčová, zvláště když hrajete na trasách plných pastí a zkratkami.

Hvězdou show jsou samotné tratě, které inovativně oživují 2D golf. Kromě klasických písečných a vodních pastí se setkáte s pinballovými odrazy, TNT bednami a dokonce i neklidnými zombíky. Trasy nabízejí různé cesty a volby, přičemž správný výběr je klíčem k překonání pastí a dosažení co nejnižšího počtu ran.

Zajímavým prvkem je také omezený počet ran na každé úrovni. Pokud nedosáhnete cíle do konce, vaše postava je vtažena do vortexu, který ji vrací na začátek. I když lze počet ran zvýšit shazováním idólů nebo použitím karet s posílením, stále čelíte výzvě dostat míček do jamky s omezeným množstvím tahů.

Jedinečnost hry spočívá v tom, že každý pokus přináší nové trasy, protože zlý správce trávníku neustále mění konfiguraci hřiště. I když to může být neobvyklé hrát golf s pravidly přežití, přidává to do hry napětí a nutí hráče pečlivě plánovat každý tah.

Hráči mají několik možností, jak zlepšit své výkony. Spin může být přidán míčku, zatímco sbíráním power-upů lze získat různé výhody. Existují karty, jako ‚mulligan‘ pro obnovení neúspěšného úderu nebo ‚časové zastavení‘ pro okamžité položení míčku. Tyto power-upy nejsou však náhradou za skvělou golfovou hratelnost; spíše slouží jako pomocník ke kompenzaci chyb.

I přes několik situčních karet se power-upy nevkládají příliš do popředí, což je pozitivní. Nové power-upy lze získat přirozeným postupem hrou nebo nákupem karet mezi jamkami. Každý běh však stále závisí na dovednostech hráče při provedení každého úderu.

Přestože je moment-to-moment hratelnost poutavá, roguelike prvky nejsou tak plynule začleněny. Běžný běh může trvat několik hodin, a i když později můžete nastavit kontrolní body, selhání na jamce může být frustrující. Vylepšení karet s posílením by mohlo přinést větší pocit postupu, ačkoli hra i bez něj zůstává návyková a těžko odolatelná.

Prezentace hry je příjemná, s poutavým pixelovým uměním a příjemným soundtrackem. Ačkoli barvy na hřištích mohou splývat, variabilita barev a detaily, jako je „měsíc“ ve formě golfového míčku na obloze, přidávají do hry vizuální půvab.

V současné době je Cursed to Golf k dispozici zdarma na Epic Games Store až do 28. prosince do 17:00 hodin. Pokud máte rádi golf nebo hledáte nový a zábavný herní zážitek, určitě byste neměli minout tuto příležitost ke stažení. Zlepšte své golfové dovednosti, prozkoumejte kreativní tratě a vychutnejte si zábavu, kterou nabízí Cursed to Golf.

Zdroj: Epic Games (odkaz)