Foto: Freepik

Vývojář: PassionRepublic Games
Vydavatel: PassionRepublic Games
Datum vydání: 8. dubna 2022

Představte si hru, která reaguje na hlasité volání fanoušků po novém Power Stone a touhu po novém War of the Monsters. To je přesně GigaBash, 3D arénový bojovník s kolekcí 10 monster a mechů inspirovaných klasickými kaiju postavami. Hra klade důraz na jednoduché ovládání, destrukci prostředí a fantasii ovládání obřího monstra, které naráží do jiných gigantických monster skrz mrakodrapy.

Největší silou GigaBash je, jak skvěle balancuje okamžitě intuitivními ovládáními s právě správným množstvím hloubky pod tímto přístupným povrchem. Každá postava má základní a speciální útok, nabízí nabíjené verze těchto útoků, vzdušné provedení, nabíjené vzdušné manévry a pak dvě jedinečné schopnosti, které se aktivují podržením bloku a stisknutím tlačítka. 

K tomu přidáme tlačítko na úhyb, útočný úhybný manévr, tlačítko na zvedání a házení nepřátel, objektů nebo dokonce budov. Tato jednoduchost umožňuje GigaBash skvěle zapadnout do každého přátelského kolektivu jako hra, kde stačí předat ovladač někomu s minimální znalostí pravidel, říct jim pár věcí a budou si užívat skvělý čas.

Když máte skupinu přátel sedících na gauči s ovladači v rukou, GigaBash je dobrou zábavou. Sbírka 10 monster inspirovaných kaiju je sice menší, ale každá postava hraje tak odlišně a má tolik osobnosti, že to nakonec působí spíše jako drobný nedostatek. Zábava se ale příliš neodráží při hraní solo nebo online. Tyto možnosti však zůstávají dostupné a funkční, což z GigaBash činí hru, kterou si sám pravděpodobně často nezahraji, ale rád bych ji měl na seznamu doporučení, když přijdou přátelé na návštěvu.

Zdarma na Epicu

Výborná zpráva pro všechny hráče – od 7. prosince je „GigaBash“ k dispozici ke stažení zdarma na platformě Epic Games. Vstupte do tohoto epického bojiště a zažijte neustálý chaos gigantických soubojů s nepředvídatelnými výsledky!

Zdroj: EpicGames.com (odkaz)