Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Společnost Sencor, známý výrobce elektroniky, představil svou novou řadu reproduktorů s názvem Sirius 2, která zdá se, přináší revoluci do světa bezdrátové hudby. Jedním z nejvýraznějších prvků je implementace technologie True Wireless Stereo (TWS), která umožňuje vzájemnou kompatibilitu reproduktorů. To umožňuje uživatelům propojit reproduktory různých velikostí a výkonů, čímž se otevírá nová dimenze zvukového zážitku.

Mám za sebou testování několika výrobků od společnosti Sencor a musím konstatovat, že jejich kvalita mě vždy uspokojila. Předtím jsem však mohl využívat technologii TWS pouze u stejných reproduktorů, což mi trochu vadilo. Proto mě potěšila zpráva o nové modelové řadě, která umožňuje propojení reproduktorů různých velikostí v rámci této řady. Avšak v budoucnu bych uvítal standard podobný bluetooth, který by umožňoval propojení jakýchkoli reproduktorů. Já osobně totiž vlastním větší reproduktor u počítače a menší reproduktor, který používám v autě. Když chci vytvořit prostorový zvuk, chci tyto dva propojit. Naštěstí se Sencor blíží k tomu, co si přeji. Dnes se podíváme na všechny tři modely v rámci nové modelové řady Sencor Sirius 2.

Co se týče vzhledu a konstrukce, všechny tři reproduktory mají standardní válcovitý tvar. Na přední straně jsou velká tlačítka plus a mínus, která jsou barevně sladěná s reproduktorem a nepůsobí nijak rušivě. Zadní strana obsahuje poutko a standardní ovládací panel s tlačítkem zapnutí, multifunkčním tlačítkem a tlačítkem bluetooth. K dispozici je také konektor USB-C, audio jack 3,5 mm a slot pro paměťovou kartu, což je výhodou vzhledem k postupnému mizení těchto funkcí u jiných zařízení. Všechny modely mají prolis a integrované LED podsvícení na horní a spodní straně.

Co se týče hudebního projevu, všechny tři reproduktory jsou vizuálně identické, liší se pouze výkonem. I přesto, že preferuji kvalitní hudbu, je důležité si uvědomit, jak chcete reproduktor používat. Vyzkoušel jsem všechny tři modely, a každý z nich poskytuje slušný výkon. Nejmenší model Serius 2 Mini dokáže naplnit středně velkou místnost hlasitým a kvalitním zvukem. Největší model Serius 2 Maxi je ideální pro večírky a oslavy. Všechny reproduktory jsou vyvážené a dokáží udržet kvalitní zvuk i při maximální hlasitosti. Technologie TWS při propojení reproduktorů je impozantní, umožňuje vytvořit prostorový zvuk a poskytuje skvělý zážitek při sledování filmů a hrách.

Model SIRIUS 2 MAXI navy je gigant mezi novou modelovou řadou s výkonem 30W, což zajišťuje robustní zvuk s silnými basy a čistými výškami. Certifikace IPX7 znamená odolnost vůči vodě až do hloubky jednoho metru po dobu třiceti minut. SIRIUS 2 MINI rose nabízí kompaktní design s výkonem 16W, ideální pro ty, kteří hledají přenosný reproduktor s kvalitním zvukem. Model SIRIUS 2 olive spojuje elegantní design s výkonem 20W a poskytuje vyvážený zvukový projev. Všechny modely mají Bluetooth 5.0, certifikaci IPX7 a integrovaný mikrofon.

TWS (True Wireless Stereo)

Při spojování reproduktorů pomocí technologie TWS se zařízení chová, jako by šlo o jedno spojené zařízení, ačkoliv zvukový výstup je úžasný. Umístění reproduktorů s rozvahou umožňuje vytvořit atmosféru domácího kina. Při sledování Pána Prstenů nebo Avatara vás okolní zvuky doslova vtáhnou do děje. Zkušenost s hraním Kingdom Come a projížděním kolem Sázavy s prostorovým zvukem kopýt koní je rovněž úchvatná. Jsem nadšený z technologie TWS a vítám inovaci od Sencoru umožňující propojení různých modelů v této řadě reproduktorů. V budoucnu by však bylo skvělé, kdyby bylo možné propojit i různé modelové řady mezi sebou.

Sencor SIRIUS 2 MAXI navy

SIRIUS 2 MAXI navy vyniká mezi novými modely tím, že poskytuje robustní zvukový výstup s výkonem 30W, naplňující místnost silnými basy a kristalicky čistými výškami. Reproduktor s frekvenčním rozsahem od 50 Hz do 20000 Hz dokáže reprodukovat široké spektrum hudebních žánrů. Díky Bluetooth 5.0 je zajištěno stabilní a rychlé připojení, a certifikace IPX7 znamená, že odolá nejen dešti, ale i ponoření do vody do hloubky jednoho metru po dobu třiceti minut. Reproduktor disponuje 3 reproduktory a 2 pasivními zářiči. Vestavěný mikrofon umožňuje pohodlné přepínání mezi hudbou a hovory. Díky výdrži baterie 7 hodin je ideálním společníkem pro každodenní používání.

Sencor SIRIUS 2 MINI rose

SIRIUS 2 MINI rose přichází s kompaktním designem a výkonem 16W. I přes menší velikost poskytuje kvalitní zvuk s frekvenčním rozsahem od 60 Hz do 20000 Hz. Je to ideální volba pro ty, kteří potřebují přenosný reproduktor bez kompromisů ve zvukové kvalitě. Stejně jako větší modely obsahuje Bluetooth 5.0, certifikaci IPX7 a vestavěný mikrofon. Výdrž baterie 7 hodin znamená, že nemusíte mít obavy, že hudba skončí předčasně. Oproti modelu MAXI má pouze 2 reproduktory a 2 pasivní zářiče, což však plně dostačuje.

Sencor SIRIUS 2 olive

SIRIUS 2 olive je střední varianta, kombinující elegantní design s výkonem 20W. Jeho frekvenční rozsah od 60 Hz do 20000 Hz zajišťuje vyvážený zvukový projev s důrazem na detaily. Opět zde najdeme Bluetooth 5.0, certifikaci IPX7 a mikrofon pro pohodlné telefonování. Oproti většímu modelu MAXI navy nabízí o něco menší výkon, ale může být ideální volbou pro ty, kteří preferují kompaktnější rozměry. Také zde jsou 2 reproduktory a 2 pasivní zářiče.

Závěr Sencor Sirius 2 je skvělou volbou pro hudební nadšence, kteří vyžadují flexibilitu a výkon. Technologie TWS a vzájemná kompatibilita reproduktorů přináší nový rozměr zvukového zážitku. Sencor opět potvrzuje svou pověst vynikajícího výrobce elektroniky. Oceňuji jejich rozmanitost v nabídce velikostí a barev. Zvukově se reproduktory řadí nad průměr a bez problémů konkuruje i dražším modelům. Za mě mohu Sencor Sirius 2 vřele doporučit.

Děkujeme společnosti Sencor za zapůjčení tří reproduktorů z modelové řady Sencor Sirius.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Sencor