Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Nejsou tak praktická pro své rozměry, ale zvuk je bezkonkurenční. Další otázkou je, zda zvolit drátová či bezdrátová sluchátka. Zde není odpověď jednoznačná. Kvalitnější zvuk mají sice drátová sluchátka, ale na druhou stranu bezdrátová jsou pohodlnější a ztráty jsou zda takřka zanedbatelné. Tím pádem se dají oba druhy sluchátek považovat za srovnatelné z pohledu kvality. Od společnosti Trust jsem již testoval několik sluchátek, ale většinou byly drátové. Jsem proto rád, že mohu otestovat i bezdrátová sluchátka Eaze.

Sluchátka Eaze od společnosti Trust představují solidní volbu pro ty, kteří hledají bezdrátovou alternativu s dobrou kvalitou zvuku, a to za přijatelnou cenu. Hned na první pohled zaujmou klasickým designem v černé barvě, což jim dodává univerzálnost a umožňuje jejich nošení i mimo herní prostředí, což je výhoda. Navíc díky tomu, že nemají RGB podsvícení, tak se dají nosit i v běžném životě. Poslouchal jsem tam třeba nějaké podcasty nebo filmy cestou vlakem a je to super. U běžných herních sluchátek to moc nejde, protože bývají až příliš extravagantní.

Jedním z klíčových faktorů pro každého hráče jsou samozřejmě parametry zvuku. Sluchátka Eaze disponují 40mm měniči, což je dostatečná velikost pro kvalitní reprodukci zvuku. Pohodlnost poslechu podtrhuje skutečnost, že sluchátka jsou přes ucho, a to díky otočným náušníkům, které umožňují individuální nastavení polohy sluchátek.

Co se týče bezdrátového připojení, sluchátka Eaze nabízejí svobodu pohybu bez omezujících kabelů. Tato výhoda je však vyvážena absencí aktivního potlačení hluku. I když mohou být vhodná pro poslech v tichém prostředí, v rušnějším prostředí může chybět potlačení okolních zvuků.

Výdrž baterie je dalším pozitivním prvkem, který stojí za zmínku. Sluchátka Eaze nabízejí až 30 hodin provozu na jedno nabití, což je vynikající výkon, zejména pro ty, kteří chtějí využívat sluchátka i při dlouhých herních sezeních. Váha sluchátek 215 g přispívá k celkovému pohodlí při dlouhodobém nošení, což je pozitivní, zejména pro hráče, kteří stráví hodiny před počítačem.

Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Dále se podíváme na kvalitu zvuku sluchátek Trust Eaze Wireless Headphones, která se jeví jako jedna z jejich nejvýraznějších vlastností. Basy jsou plné a silné, dodávají hudbě a zvukovým efektům potřebnou hloubku, což je zvláště důležité při herním zážitku. Přestože basy dominují, nepřebírají kontrolu nad celým spektrem.

Středy jsou vyvážené, což znamená, že i v dialogových sekvencích ve hrách či při poslechu podcastů zůstávají výrazné a jasné. Co je však klíčové, jsou výšky, které jsou čisté a nekřupou ani při vyšší hlasitosti. To přispívá k celkovému dojmu vyváženého zvukového podání, ideálního pro různé žánry hudby a herní situace. Kvalitní reprodukce zvuku je pro hráče klíčovým faktorem, a v tomto směru se sluchátka Eaze od Trustu rozhodně neztrácejí.

Celkově vzato, sluchátka Trust Eaze Wireless Headphones nabízejí rozumnou rovnováhu mezi kvalitou zvuku, designem a bezdrátovým komfortem za dostupnou cenu. Pro hráče, kteří chtějí kvalitní zvuk a současně se vyhnout přepychovým herním sluchátkům, mohou být Eaze solidní volbou.

Děkujeme společnosti Trust za zapůjčení bezdrátových sluchátek Trust Eaze.

Zdroj: Uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Trust