Foto: Freepik

Původní plán stanovil vydání traileru na úterý odpoledne středoevropského času, ale utajená ukázka unikla již kolem půlnoci z pondělí na úterý a rychle se šířila po Twitteru, byť v nižším rozlišení. To pravděpodobně vedlo tvůrce k rozhodnutí okamžitě zveřejnit oficiální verzi na svém YouTube kanálu, což se stalo krátce po půlnoci.

Díky traileru nyní víme, že předchozí úniky byly správné – akce v GTA VI se opět odehrává ve slunném Vice City, které jsme již mohli znát z předchozích dílů. Poprvé budou hráči mít možnost zahrát si za ženskou postavu, ačkoli trailer kladl důraz i na mužského protagonistu.

Celkový příběh hry připomíná slavnou americkou zločineckou dvojici Bonnie a Clyde, s novými hlavními postavami Jasonem a Lucií. I když tvůrci oficiálně ještě nepotvrdili možnost hraní za obě postavy, předchozí úniky to naznačují. Předchozí díl s číslem pět již úspěšně vyzkoušel podobný koncept, kdy hráči mohli hrát za tři různé postavy.

První trailer naznačuje, že GTA VI bude věrným pokračováním klasického stylu série, s akcí jak ve městě, tak v otevřené krajině, včetně pouště a prérie. Očekávat můžeme konflikty s gangy, policií, automobilové honičky, loupeže a další akce. Grafika hry bude podstatně vylepšená, což je patrné z prvního traileru.

Je však třeba dodat, že před tvůrci ještě leží mnoho práce. Podle traileru je plánované vydání hry až na rok 2025, což znamená, že fanoušci budou muset čekat několik let, než si zahrají nový díl série.

Ohledně podporovaných platforem zatím existuje nejistota, ale očekává se, že GTA VI bude dostupné pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PC bude pravděpodobně také k dispozici, ale s nějakým možným zpožděním, což bylo běžné u předchozích dílů.

Bližší informace budou patrně zveřejněny později. Předchozí díl, GTA V, vyšel již v roce 2013, ale stále si udržuje obrovskou popularitu díky online režimu. Je druhou nejúspěšnější hrou současnosti po Minecraftu s více než 190 miliony prodanými kopiemi.

Zdroj: IGN.com (odkaz)