Foto: Freepik

Hra Polda spatřila světlo světa již v roce 1998 a prakticky okamžitě se stala oblíbenou hrou. Následně vznikla celá série, která dnes čítá sedm dílů. Je pak velikým překvapením, že české vývojové studio Zima Software se rozhodlo předělat druhý díly hry Polda a 12.12. vydat remake.

Původně vyšel druhý díl již v roce 1999, tedy rok po prvním dílu. Nyní uveřejnilo studio Zima Software malý trailer, díky kterému můžeme nahlédnout na to, co nás čeká. Dabingu se opět ujal skvělý Luděk Sobota. V praxi dostala celá hra nový kabát – byla přepracována do vysokého rozlišení a širokoúhlého formátu.

V tiskové zprávě se pak uvádí i stručný děj. Doslove se zde píše: „Městečko Marsias je známé po celém světě jako místo vzniku revoluční technologie umožňující klonování lidské rasy. S rozvojem této technologie a jejího širokého uplatnění dochází k rozmachu celého města. Výroba klonů ve firmě ‚DNA revolution‘ nabírá gigantických rozměrů a obchodníci prodávají naklonované osobnosti do celého světa. Tam působí jako dvojníci politikům či populárním umělcům, využívají se rovněž schopnosti naklonovaných vědců nebo válečníků a dalších. Městečko prosperuje, lidé tu žijí dobře. A právě v tuto chvíli se chystají na vyvrcholení roku – volbu své klonované Miss. Když v tom do jejich plánů vkročí zločin. Vydejte se po jeho stopách a zažijete nespočetná dobrodružství.“

Do roka bychom se měli dočkat i verze pro mobilní operační systémy Android a iOS. Podle dostupných informací by hra neměla být nějak technicky náročná na systémové požadavky, protože potřebuje Windows 7 a vyšší, Intel Pentium IV 1.0 GHz, grafickou kartu s 512 MB RAM a 700 MB volného místa. V současné době je na našem kanále na YouTube gameplay, kde chceme odehrát celou sérii Polda v původní kvalitě.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Zima Software