Foto: Freepik

Jedná se o pouhých 17 %. Problémem těchto velkých RPG titulů je celková obsažnost. Jsou zkrátka moc dlouhé a hráči se často zarazí již v první polovině hry. Pokud se jim to na pár pokusů nepodaří prolomit, tak se vzdají a ke hře se třeba ani nevrátí. Ze statistik také vyplývá, že v režimu Honour dokončilo titul pouze půl procenta hráčů.

Stručný popis Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 je epická single-player nebo kooperativní fantasy RPG situovaná ve světě Dungeons & Dragons. Hra je zasazena do ikonického města Baldur’s Gate a okolních oblastí na Forgotten Realms, což je jedno z nejznámějších a nejpopulárnějších herních světů. Vytvořený Larian Studios, Baldur’s Gate 3 si zachovává charakteristický styl a hloubku, kterou jsme viděli v předchozích hrách této studia, zejména v jejich úspěšné hře Divinity: Original Sin 2.

Hráči začínají vytvářet své postavy, přičemž mají možnost vybrat si mezi různými rasami, třídami a dovednostmi podle pravidel Dungeons & Dragons 5th Edition. Příběh hry se zaměřuje na temný a tajemný příběh, který začíná invazí mindflayerů, podivných a nebezpečných stvoření, na vaší postavě. Během hry hráči musí čelit různým rozhodnutím, která ovlivňují vývoj příběhu a vztahy mezi postavami.

Jednou z výrazných vlastností Baldur’s Gate 3 je systém dialogů, který umožňuje hráčům komunikovat s NPC postavami, získávat informace, řešit hádanky a vytvářet spojenectví nebo nepřátelství. Hra také obsahuje bohatý systém boje, který zahrnuje taktické prvky, dovednosti, kouzla a interakce s prostředím.

Zdroj: SteamCommunity.com (odkaz), zing.cz