Foto: Freepik

Vyvinutá studiem Flanne a Erabit Studios, „20 Minutes Till Dawn“ postaví hráče před výzvu přežít dvacet minut do svítání. Hráči si mohou vybrat jednoho z deseti postav, které se musí samy bránit proti nekonečnému oblaku Lovecraftovských hrůz. To, co začíná jako pomalý a řídký proud nepřátel, se rychle mění ve záplavu nových a stále nebezpečnějších nepřátel při nástupu svítání. Umělecký styl hry, charakterizovaný jednoduchou pixelovou grafikou v odstínech šedi s červenými akcenty na postavě hráče a některých nepřátelských postavách, doplňuje celkovou náladu a nabízí vizuálně odlišné designy nepřátel.

Hratelnost v „20 Minutes Till Dawn“ je přímá, s virtuálním joystickem na levé straně obrazovky pro ovládání postavy a mechanismem střílení na pravé straně. Zbraň automaticky zamíří na nejbližšího nepřítele, ale hráči mohou také volně zamířit pravým palcem pro větší přesnost. Zatímco volné zamíření nemusí být vždy nutné, ukazuje se užitečným při izolaci konkrétních nepřátel v intenzivních momentech.

Přežití v „20 Minutes Till Dawn“ zahrnuje postup v úrovních a odemčení nových schopností tím, že sbíráte zkušenostní body, které padají z poražených nepřátel. Tyto různorodé schopnosti zahrnují zlepšení střelby, síly štítu a volatelných spojenců. Některé schopnosti lze kombinovat, aby odemkly pokročilé talenty, což přidává strategickou vrstvu do hry. Například získání Svatého štítu a Přepadení umožňuje hráčům odemknout pokročilou schopnost nazvanou Meč a Štít, která zvyšuje rychlost nabíjení štítu podle počtu nepřátel zabitých pomocí Přepadení. Všechny schopnosti jsou pasivní nebo se automaticky aktivují při splnění určitých podmínek, například Přepadení, což je útok na ploše, který se aktivuje automaticky, když hráč vyprázdní svůj zásobník.

Pro ty, kteří jsou zvědaví na tento Lovecraftovský zážitek přežití, máme dobrou zprávu. Hra je momentálně k dispozici zdarma na platformě Epic Games až do 3. ledna 2024 do 17:00. Nepropásněte příležitost ponořit se do podivného světa „20 Minutes Till Dawn“.

Zdroj: Epic Games (odkaz)