Foto: Freepik

Další rok je za námi a je proto čas na tradiční shrnutí. Různé servery teď zveřejňují své statistiky a žebříčky. Jedním takovým serverem je i Metacritic, který shromažďuje nejrůznější recenze. Právě tento server přišel s žebříčkem deseti nejhorších her v roce 2023. Měřítkem byl vážený průměr hodnocení od kritiků.

Většina žebříčků se zabývá spíše nejúspěšnějšími hrami a na ty nejhorší se již v mediálním prostoru již nedostává. Někdy to nemusí být vyloženě hra s nejhorší grafikou nebo nejhorší hratelností. Velice často se jedná o hry, které třeba nevyužily svého potenciálu nebo byly velkým zklamáním.

Metacritic také pro objektivnost vyloučil všechny tituly, které měly méně než sedm recenzí od profesionálů. Z toho důvodu si také hry mnohdy vysloužily špatnou recenzy či špatné hodnocení. Důkazem je vlastně i naprosto nejhorší hra The Lord of the Rings: Gollum. Tato hra je sice v porovnání s ostatními hrami poměrně dobrá a má i celkem dobrou grafiku. Nicméně to bylo pro profesionální hráče z mnohých důvodů jen zklamání.

10 nejhorších her roku 2023 podle Metacritic 

  1. The Lord of the Rings: Gollum – 34 bodů 
  2. Flashback 2 – 35 bodů
  3. Greyhill Incident – 38 bodů
  4. Quantum Error – 40 bodů
  5. Testament: The Order of High-Human – 41 bodů
  6. Crime Boss: Rockay City – 43 bodů
  7. Hellboy: Web of Wyrd – 47 bodů
  8. Gangs of Sherwood – 48 bodů
  9. Loop8: Summer of Gods – 49 bodů
  10. Gargoyles Remastered – 49 bodů

Zdroj: Metacritic.com (odkaz)