Foto: Freepik

Konkrétně měly za úkol zmapovat Moravu, Slezsko a velká města v Čechách. Na mnoha místech se tento vůz objevil poprvé od roku 2013. Od té doby se zcela logicky dané místo mohlo velice změnit. V roce 2013 bylo také historicky první snímkování naprosto celé republiky. Před tím byly pořízeny snímky jen větších měst.

Zpracování snímků pak netrvá Seznamu příliš dlouho. V mnoha případech se nové snímky objeví v mapové aplikaci již za tři měsíce. Pokud si chcete ověřit, zda panoramatické fotografie ve vaší ulici jsou již aktualizované, můžete se jednoduše přesvědčit. V levém dolním rohu je totiž vždy uveden datum. Pro zajímavost si naopak můžete v levém horním rohu přepnout mezi různými historickými snímky.

Foto: Freepik

Další novinkou jsou pak zážitky. Seznam k tomu doslova uvedl toto: „Až vyberete cílovou destinaci, podívejte se i na zážitky ostatních a jejich tipy na místa v okolí, která by vám neměla uniknout. Na Mapách je teď nově najdete v detailu míst, jako jsou města a jejich části, ale i regiony a větší oblasti.“

V praxi to znamená, že u každého významného místa se budete moci podívat na zkušenosti a zážitky ostatních návštěvníků. Poměrně často se vám totiž může stát, že nějaké muzeum či památka nabízí na svém internetu určité služby či zážitky, ale ve skutečnosti to může být jinak. Díky těmto uživatelským zážitkům si můžete ověřit, zda je vše tak, jak má být.

Zdroj: Mapy.cz