Foto: Freepik

Mafie je asi nejslavnější českou hrou. Jediná, která dosahuje jejího věhlasu je pravděpodobně Kingdome Come. Vzhledem k tomu, že první díl Mafie vyšel již před mnoha lety, rozhodlo se vývojové studio připravit remasterovanou verzi. Tato verze nedávno vyšla pod názvem Mafia: Definitive Edition a naše redakce na ní dělala recenzi.

Nyní ale vyšla další remasterovaná verze, tentokrát ale z dílny fanouška. Společnost Nvidia totiž přišla s nevým nástrojem nazvaným RTX Remix. Díky tomuto nástroji mohou fanoušci připravovat remasterované verze svých oblíbených starých her. Je to možné díky tomu, že RTX Remix implementuje Path Tracing, RTX IO nebo Reflex.

Již se v digitálním prostoru objevily i takové tituly, jako je Half Life 2 nebo Max Payne předělané pomocí tohoto nástroje. Jeden z fanoušků Mafie, který si říká Baaz: The Falcon, připravil svůj projekt Mafia RTX Remix. Ten již dokonce zveřejnil první záběry ze svého remasteru.

Bohužel ostatní fanoušci si neuvědomují, že tento remaster vyšel z dílny obyčejného fanouška a ne z profesionálního herního studia. Nicméně za mne je to obdivuhodné, co je schopen jeden člověk ve svém volném čase vytvořit. A navíc to publikovat s tím, že se do něj pustí ostrá kritika.

Zdroj: Zing.cz (odkaz)