Foto: Freepik

Historicky nejúspěšnější českou hrou je bez pochyby Mafia. Původní díl se nedávno dočkal i svého remasteru a vyšel pod názvem Mafia: Definitive Edition. První díl mělo na svědomí herní studio Illusion Softworks. O další díly se postaraly herní studia 2K Czech a následně Studio Hangar 13.

V roce 2011 došlo k zajímavému kroku, protože po vydání Mafie II se rozhodlo herní studio vydat tenisový simulátor Top Spin 4. Od té doby se tak trochu spekulovalo, zda vývojáři pracují na dalším dílu Mafie nebo na dalším dílu tenisového simulátoru. Nyní můžeme s jistotou potvrdit, že došlo i na další díl herního simulátoru.

Herní studio 2K Games totiž oficiálně oznámilo novou hru, a to TopSpin 2K25. Herní studio 2K oficiálně oznámilo: „Svět tenisu a 2K se střetl. TopSpin 2K25 je další must-play sportovní hra od 2K, která fanoušky plně vtáhne do světa tenisu.“ K oficiálnímu představení nového herního titulu došlo stylově u příležitosti prvního grandslamového turnaje Australian Open 2024.

O hře samotné toho bohužel moc nevíme, protože unikla prozatím pouze krátký trailer. Herní studio ale přislíbilo víc novinek a ukázek v budoucnu. Prozatím je kolem TopSpin 2K25 spíše mlha. Podle informací od českého producenta Hangaru 13 je ale jasné, že na hře pracuje již 14 měsíců. V praxi to znamená jediné. Nemůžeme vyloučit, že bychom se hry mohli dočkat již v tomto roce.

Zdroj: TopSpin.2K.com (odkaz), Vortex.cz