Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Hned na první dojem vám nemůže uniknout podobnost se známou sérií Heroes of Might and Magic. Tu jsem kdysi hrával, a proto mne i tato hra zaujala. Nemáte tu ale krále a rytíře, ale jakési příšerky či post apokalyptické stroje. Nicméně základní smysl hry je stejný. Vybudovat si co nejsilnější pozici a armádu, uhájit si to a ideálně porazit nepřítele.

Při soubojích máte v podstatě k dispozici určitou podobu šachů, kdy obě strany máte nějaké postavy o nějaké síle a každý máte určité tahy. Mne se osvědčilo rozdělit třeba silnější skupiny bojovníků na dvě až tři políčka, protože máte více tahů. Je pak jen na vás, jakou zvolíte strategii. Zda chcete útočit jednou skupinou bojovníků o síle 30 nebo třemi skupinami o síle 10.

Moje strategie je rozhodně rozprostřít tyto síly. Abych se ale dostal ke hře samotné. Oproti původní sérii Might and Magic je zde rozhodně pár vylepšení, jako například to, že si ke svým zdrojům, které obsadíte, můžete nasadit armádu, která ji bude střežit. Nevybavuji si, že by to bylo možné i u Might and Magic. Navíc sbíráte na své mapě i hromadu předmětů, které vám vylepší vaši postavu i armádu.

Po dlouhé době se jedná o hru, která je skutečně to, co je. U dnešních moderních her mi chybí jasné zaměření. Byl jsem prostě zvyklí, že strategie byla o strategii a logická hra o logice. Dneska je vše jen o tom mít akční hru s dobrou grafikou. Tato hra je skutečně po vzoru starých her krásnou strategií s nádechem logiky. Nicméně toto není žádná recenze, ale spíše pozvánka na naši gameplay a první dojmy. Po grafické stránce pak nemáme této hře prakticky co vytknout. V budoucnu na našem kanále budeme prezentovat i další pokračování gamplaye.