Foto: Freepik

Fanoušci známé hry World of Warcraft se postaraly o remake jednoho klasického dílu Warcraft II, který je navíc vyvedený v enginu Warcraft III: Reforged. Tento remake pak nese název Chronicles of the Second War. Titul pak bude mít několik částí s tím, že ta první s názvem Tides of Darkness je již nyní zcela zdarma.

Remake je dílem vývojové skupiny LoreCraft Designs, která na tom strávila téměř 4 roky. Součástí remaku je pak 17 misí, které jsou doplněné o cutscény, soundtrack i dabing. Na remake je ale potřeba nahlížet jako na iniciativu fanoušků. Není tedy problém narazit během hraní na nějaké problémy.

Autoři sami přiznávají přítomnost bugů, ale na druhou stranu uvádějí, že chtěli spíše hru vydat co nejdříve, než trávit další rok laděním k dokonalosti. Chyby postupně vyladí, ale bude to „za pochodu“. Každý remake je z mého pohledu dobrý počin a zaslouží velkou poklonu, a to zvláště jde-li o fanouškovskou iniciativu. Bez nároku na mzdu někdo trávil několik let svého života předělávání své oblíbené hry.

Zdroj: HiveWorkShop.com (odkaz), vortex.cz