Foto: Freepik

Podle dosavadních informací to vypadá, že by mělo jít o kvalitně odvedenou práci, na které se podíleli vývojáři z herního studia Aspyr spolu s vývojáři z Crystal Dynamics. Nové remasterované tituly vyjdou jak na PC, tak na konzole Switch a Xbox. Vývojáři uvádějí, že měli vždy v úmyslu vylepšit své starší díly.

Nejtěžší na celém projektu prý bylo nalézt rovnováhu mezi moderní verzí Tomb Raidera a zachováním jeho původní předlohy. To byl ostatně i důvod, proč jsme ubrali body Mafia: Definitive Edition. Tam totiž vývojáři nepřinesli téměř žádnou modernizaci až na grafiku. Tituly vyjdou na svátek svatého Valentýna.

Pro vývojáře bylo při předělávání nejdůležitější zachovat tři hlavní pilíře, a to čistý kód, dobrou hratelnost a dobrou grafiku. Je ale jasné, že takové to kouzlo původní hry nejde vytvořit opakovaně. Vývojáři proto dávají možnost v průběhu hry libovolně přepínat mezi původní a remasterovanou verzí hry. Mimo dobrou grafiku lze od remasterovaných titulů očekávat lepší ovládání a hratelnost. Pokusíme se po vydání tohoto remasteru udělat na něj recenzi a posoudit, zda tam vývojáři přidali i něco nového nebo zda jen vylepšili grafiku.

Zdroj: Playstation.com (odkaz)