Foto: Freepik

Je to stejně zajímavé, že jsme tak trochu národní patrioti, co se týče výběru her. Přeci jenom na původní Mafii a Kingdom Come nedáme dopustit. Stejné to je i v případě našich sousedů. Mnoho let jsme byli jeden stát, a tak nám nemohlo uniknout, že vyšla nová hra právě z dílny slovenských kolegů.

Jde o titul Lost in the Void, který pochází z dílny Nightcall, který vyšel 6. ledna. I když jde o novou hru, tak je vyvedená v retro stylu a disponuje pixelartovou grafikou. Dá se zařadit do kategorie adventur pojednávajících o dospívání, který se lehce inspiroval seriálem Stranger Things.

Hra je dostupná na Steamu a prozatím je k dispozici pouze první kapitola. Ve hře vystupujete jako student střední školy, který musí nějak pružně reagovat na různé okolnosti. Na začátku hry si celkem tradičně můžete trochu personalizovat svou postavu, a to včetně možností nastavit si své schopnosti a dovednosti.

To by mělo ovlivnit další průběh hry. Nejde ale o žádnou „mlátičku“, ale o hru založenou na příběhu. V tuto chvíli je hra sice k dispozici pouze na Steamu, ale do budoucna se očekává, že přijde i na GOG. První zveřejněná kapitola by měla představovat asi dvě hodiny gameplaye.

Zdroj: Steam.com (odkaz)