Foto: Freepik

1. Superman 64

Superman 64 je jako kletba herního světa DC, ano, ještě horší než Aquaman. První úroveň je útokem prstenců, kterými musíte létat, ale ovládání je hrozné. Jakmile se vám podaří projít prstenci, pokyny na obrazovce zmizí za zlomek sekundy. Musíte být speed-reader, abyste pochopili, co se právě zobrazilo. A co je horší, je zde celkem PĚT prstencových bludišť pouze na první úrovni! A co další úroveň? Plná glitchů. Budete propadat podlahou nebo projíždět zdí. A poté? Zase prstence. Hra je takřka nehratelná a záplava prstenců vás provází po celou dobu.

2. E.T. the Extra-Terrestrial

E.T. je hrozná hra zejména z důvodu svých špatných grafik a zmateného herního systému. Pokyny nezbytné k pochopení jakéhokoli části hry byly uvedeny pouze uvnitř krabice s kartuší, což většina hráčů nevěděla a krabici vyhodila. Navíc bylo hraček vyrobeno více, než bylo herních konzolí k dispozici, což způsobilo problémy s prodejem. E.T. není sice nejhorší hrou obecně, ale získala si pověst nejhorší díky svým důsledkům na průmysl videoher.

3. Big Rigs: Over The Road Racing

Big Rigs: Over the Road Racing je tak špatná hra, že ji vlastně nelze hrát. Je v ní doslova nemožné prohrát, vaši soupeři jsou zaseknutí na startovní čáře, což vás de facto staví do pozice vítěze. Navíc je hra nedokončená, vaše nákladní auto je jak duch, který projede vším, ať už jde o zdi nebo kopce pod úhlem 90 stupňů, aniž by ztratilo rychlost. Hra nemá žádné smysluplné tratě, žádnou hudbu a je plná glitchů.

Foto: Freepik

4. Bubsy 3D

Bubsy 3D je bezesporu jednou z nejhorších her všech dob. Grafika je hrozná, ovládání je nepřesné a celá hra je plná nevtipných vtipů a nudných výzev. Příběh je téměř neexistující a hra je plná prázdných prostor. Bubsy 3D je tak špatný, že se zdá, že si z něj dělají legraci i sami tvůrci.

5. Action 52

Action 52 je soubor her, které trpí různými problémy, jako jsou špatné ovládání, nejasné cíle a hrozná grafika. Začali s touto hrou vydělávat obrovské sumy peněz, ale výsledek je naprosto katastrofální. Za cenu 199 dolarů bylo téměř nemožné najít něco horšího na trhu.

6. Custer’s Revenge

Custer’s Revenge je hra plná rasismu a sexismu, která byla dokonce zakázaná kvůli svému obsahu. Hráč má za úkol ovládat generála Custera, který se pokouší uniknout před střelbou a dosáhnout na indiánskou ženu. Tento druh obsahu nemá v herním průmyslu místo.

7. Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Dr. Jekyll & Mr. Hyde je další hrůzná hra plná frustrujících momentů a nevyváženého herního systému. Hráči jsou vystaveni neustálému nebezpečí a nespravedlivým útokům, což z ní dělá jednu z nejhorších her své doby.

8. Plumbers Don’t Wear Ties

Plumbers Don’t Wear Ties je spíše film než hra, která trpí nudným příběhem a nedostatečným zpracováním. Neexistující postavy a chaotický děj z ní dělají jednu z nejhorších her v historii.

9. Sonic the Hedgehog (2006)

Sonic the Hedgehog (2006) je nehratelná hra plná glitchů a špatného designu úrovní. Navzdory dobré hudbě není tato hra schopna si získat srdce hráčů a je jedním z nejhorších titulů ve světě Sonic.

10. Ride to Hell: Retribution

Ride to Hell: Retribution je nejenom špatná hra z hlediska herního systému, ale je také plná nechutného obsahu, který je urážlivý a nevhodný pro širší publikum.

Tyto hry se staly symbolem selhání herního průmyslu a připomínají nám, že kvalita je důležitější než kvantita. Doufejme, že se v budoucnu vyvarujeme podobných zklamání. Napište nám do komentářů, zda jste některou z těchto her hráli a co si o ní myslíte vy.

Zdroj: TheTopTens.com (odkaz)