Foto: Freepik

Pelíšky

Právě ve slavném českém filmu Pelíšky můžeme nalézt známou scénku, kdy si Péťa v klidu sedí na záchodě a prohlíží si encyklopedii s dinosaury, zatímco jeho učitel a milenec jeho maminky, Saša, nervózně přešlapuje před záchodem. Saša se pak dotáže: „Chlapče, jak tam ještě budeš dlouho?“ Na to mu Péťa pohotově odpovídá: „Dlouho.“ Když Péťa konečně vyleze, je již pozdě. Saša vykonal svou potřebu do umyvadla.

S tebou mě baví svět

Druhým českým filmem, kde se objevuje záchodová scéna je právě zimní komedie S tebou mě baví svět. Nejde vlastně ani tak o záchodovou jako spíše o kadibudkovou scénu, kdy se děti večer zavřou do kadibudek a prohlásí je za svou svatební komnatu.

Ally McBealová

Tento film stojí za slávou herečky Calistou Flockhartovou, která si zahrála právničku Ally. Ta pracovala ve známé advokátní kanceláři. Zajímavé je, že zde měli pouze unisex záchod, kam chodili zkrátka všichni. Při pobytu na záchodě tak diskutovali o vztazích nebo svých případech.

Trainspotting

Trainspotting je kriminální komedie, která není třeba až tak známá. V hlavní roli zde vidíme Ewana McGregora. Jeho parťákem je pak feťák Mark Renton, který má svou slavnou scénu na nejpšinavějším záchodě ve Skotsku. Když mu spadnou jeho heroinové čípky do záchoda, tak se je snaží dokonce vylovit.

Foto: Freepik

Smrtonosná zbraň 2

V tomto díle můžeme vidět dokonalou dvojku Dannyho Glovera a Mela Gibsona. Jedna z ikonických scén se odehrává právě na toaletě. Dojde k tomu v situaci, kdy se starší parťák, seržant Roger Murtaugh, ztratí a jeho mladší kolega ho přistihne až na záchodě. Sedí tam s vyděšeným výrazem, protože na míse, kde sedí, je připevněná výbušnina.

Fotr je lotr

Záchod může být jediné místo, kde máte svůj klid. Zvláště, když jste na návštěvě i tchyně a tchána. Tchána zde hraje Robert De Niro, který obviňuje Bena Stillera, že spláchl záchod v době, kdy byl septik již plný. Ben byl navíc tak drzí, že z tohoto činu obvinil nevinného kocoura, pana Jinxe.

Zdroj: ProZeny.cz (odkaz)