Foto: RZE studio

Projekt Bukkaku se začal vyvíjet již v roce 2015, ale teprve nyní nachází svou skutečnou podobu. Z původního konceptu MMORPG hry v prohlížeči se postupně transformoval přes různé experimenty s různými herními prvky a perspektivami až k současnému 3D zpracování v dravém barevném stylu Origami „Low poly“ designu.

Tvůrce sám, popisuje hru jako „experimentální horrorový survival s prvky sci-fi a RPG.“ Hráči se mohou těšit na příběh mezi životem a smrtí, který se odehrává ve stylizovaném herním světě, inspirovaném origami. Avšak, autor zdůrazňuje, že Bukkaku není jen další klasickou hrou. Nečekejte žádné vysvětlení příběhu nebo herních mechanismů – hráči budou ponecháni sami sobě, aby prozkoumali temný svět a objevili jeho tajemství.

Grafický styl hry je výrazný svým kontrastem, kombinujícím roztomilé prvky s děsivou atmosférou. Samotný název „Bukkaku“ má mnoho významů, ale autor naznačuje, že se jedná o odkaz na japonský výraz pro buddhistický chrám, který hraje klíčovou roli ve hře.

Kromě toho, tvůrce pracuje i na animovaném filmu Ynccuth, který má podobnou temnou stylizaci jako Bukkaku, a slibuje zajímavý příběh s prvky sci-fi a hororu. Bukkaku je již k dispozici na Steamu a jeho tvůrce se těší na zpětnou vazbu od hráčů. Jestliže hledáte nový a odvážný herní zážitek, možná je tato hra právě pro vás.

Zdroj: tisková zpráva RZE studio, Steam.com