Foto: Freepik

Herní konzole patří zkrátka k hernímu průmyslu a jednou z nejznámějších je rozhodně Nintendo Switch, která se poprvé objevila v roce 2017. Je to tedy poměrně nová záležitost. Na vývoji případného nástupce se pracuje již několik let, ale vývoj samotný jde prostě pomalu.

Nyní to ale vypadá, že se blíží ke konci. Nyní se ale dostala na veřejnost jedna informace, která je poměrně překvapující. Herní konzole Nintendo Switch 2 by totiž měla podporovat i veškeré hry, které podporovala konzole Nintendo Switch. V mnoha případech totiž nové konzole nepodporují stejné tituly jako jejich předchůdce.

Je to ale rozhodně krok správným směrem. Další potěšující zprávou je, že tyto hry by měly získat i vylepšení a optimalizace, aby na nové konzoli fungovaly lépe. V tuto chvíli ale nikdo neví, zda hry dostanou kompletní remake nebo jen nějakou optimalizaci. Není úplně vyloučeno, že by nová konzole od Nintenda mohla přijít již v letošním roce. S největší pravděpodobností by to ale bylo spíše ke konci roku, aby stihla předvánoční prodejní akce.

Zdroj: Polygon.com (odkaz)