Od doby, kdy jsem začal hrát hry a natáčet gameplay, tak jsem zjistil, jak malou kapacitu disku na svém desktopu mám, a to mám 1TB. V praxi ale nastává situace, kdy chci mít nainstalovaných vícero her, třeba 10, a hrát je podle toho, jakou mám náladu. Někdy chci Hogwarts Legacy a někdy zase Kingdom Come.

Proto jsme zjistil, že nejlepším řešením jsou externí disky, které disponují ale skutečně rychlým načítáním a zapisováním dat. Místo toho, abych si pořizoval nový a drahý počítač jsem si chtěl pořídit jen nějaký externí disk. Chvilku jsem hledal na trhu, ale pak mne upoutal jeden model od ADATA, a to ADATA SE880, a proto jsem se rozhodl udělat vám na něj recenzi a podrobit ho hráčskému testu, zda to zvládne či nikoliv.

ADATA uvádí, že by se mělo jednat o ultra rychlý externí disk, a proto ho budu testovat o to přísněji. Nainstaluji na něj ty nejnáročnější hry a uvidíme. Externí SSD disk ADATA SE880 se stává skvělým společníkem pro vášeň k hrám a náročným úkolům, které vyžadují vysoký výkon a rychlost přenosu dat. Přinášíme vám podrobný pohled na jeho výkon, design a výsledky herních testů.

Výkon

ADATA SE880 SSD 1TB se může pyšnit nejen impozantní kapacitou 1TB, ale také vynikajícím výkonem. S technologií SSD dosahuje maximální čtecí rychlosti až 2000 MB/s a stejně tak vysokou rychlost zápisu. Tato špičková rychlost umožňuje nejen rychlé přenosy dat, ale i plynulý běh náročných her a aplikací. S rozhraním USB 3.2 Gen 2×2 a USB-C konektorem přináší nejmodernější standardy pro efektivní komunikaci s ostatními zařízeními.

Design

Vzhled externího disku ADATA SE880 je esteticky provedený a doplněný titanovou barvou, která dodává zařízení elegantní a moderní vzhled. S kompaktními rozměry 12,25 × 35 × 64,8 mm a nízkou hmotností 31 g je snadno přenosný a ideální pro mobilní používání. Současně odolává běžným vibracím a otřesům, což z něj činí odolného společníka pro každodenní používání.

Herní testování

ADATA SE880 SSD 1TB prošel podrobným herním testováním, abychom lépe pochopili jeho schopnosti v oblasti herního výkonu. Při testech byly využity náročné herní tituly, jako jsou Avatar: Frontiers of Pandora a Mafia: Definitive Edition, které jsou známé svým vysokým grafickým zpracováním a náročnými herními scénáři.

Rychlost načítání her

Jedním z klíčových aspektů herního zážitku je rychlost načítání her. ADATA SE880 ukázal svou sílu v této oblasti tím, že dramaticky snížil dobu, kterou strávíte čekáním na načítání herních scénářů. Při testu s Avatar: Frontiers of Pandora jsme pozorovali okamžitou odezvu při přechodech mezi herními úrovněmi, což přispívá k plynulosti herního zážitku.

Minimalizace čekací doby

Výkonnostní ukazatele ADATA SE880 byly v testech zřetelné i při minimalizaci čekací doby mezi herními akcemi. V průběhu hraní Mafie: Definitive Edition jsme zaznamenali okamžitou odezvu na vstupy a rychlé přepínání mezi herními úkoly. To umožňuje hladší a nesekající herní zážitek.

Plynulý chod her s vysokým grafickým zpracováním

Herní testování ADATA SE880 potvrdilo jeho schopnost plynulého chodu her s vysokým grafickým zpracováním. To samozřejmě závisí na vícero faktorech, jako je i operační paměť, grafická karta a výkon procesoru. V kombinaci s vysokou čtecí rychlostí 2000 MB/s a rychlým přístupem k datům byl disk schopen efektivně načítat a udržovat složité grafické prvky v hrách. To vytváří vizuálně poutavý a bezproblémový herní zážitek.

Testování teploty a stabilita

Během intenzivních herních testů jsme monitorovali teplotu disku a jeho celkovou stabilitu. ADATA SE880 prokázal schopnost udržet optimální pracovní teplotu i při náročném zatížení. Stabilita při opakovaném spouštění her a dlouhodobém používání byla bezchybná, což naznačuje spolehlivost a odolnost disku v herním prostředí.

Výsledky herního testování

ADATA SE880 SSD 1TB, Titanium Gray, exceluje v herním prostředí a poskytuje vysoký výkon, rychlost a stabilitu, které jsou klíčové pro náročné herní požadavky. Jeho schopnost plynule zvládat graficky náročné hry a minimalizovat čekací dobu přispívá k celkovému uspokojení hráčů, kteří vyžadují optimální herní zážitek. Tento herní disk se tak stává ideální volbou pro váš herní svět, kde každý frame a každá sekunda mají význam.

Závěr

ADATA SE880 SSD 1TB Ultra Fast představuje vynikající volbu pro všechny vášnivé hráče a uživatele, kteří požadují výkonný a spolehlivý externí disk. Jeho impozantní kapacita 1TB, kombinovaná s ultra rychlým výkonem díky technologii SSD, poskytuje optimální úložný prostor pro náročné herní zážitky a rychlé přenosy dat. Elegantní design s titanovou barvou zajišťuje nejen moderní vzhled, ale také odolnost vůči vibracím a otřesům, což činí tento disk ideálním společníkem pro každodenní používání.

V rámci herního testování prokázal schopnost plynulého chodu náročných her, minimalizace čekací doby a udržení optimální teploty v intenzivním herním prostředí. Celkově lze konstatovat, že ADATA SE880 splňuje očekávání náročných uživatelů a poskytuje optimální kombinaci výkonu, designu a herních schopností.

Děkujeme společnosti ADATA za zapůjčení externího disku ADATA SE880 Ultra Fast.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot