Foto: Freepik

Ve svém maximu dosahoval 312 kilo a denně vypil až 15 litrů coca-coly. Vysloužil si také velice nepříjemný titul nejtěžšího evropského herce vůbec. V době úmrtí dne 20. února 1999 mu bylo akorát 43 let. Jeho hlavní problém nastal již v dětství, kdy po porodu U Apolináře byl takový neduživý.

Jeho babička se proto obávala, že bude podvyživený nebo že dokonce na nedostatek jídla zemře. Bohužel se Jiří naučil zřejmě díky tomu konzumovat nadměrné množství potravy, a to se mu stalo i osudným. Slavná herečka, Helena Růžičková, si z toho ale moc nedělala a ještě o jeho morbidní obezitě vtipkovala.

Podle jedné z historek ho prý musela nechat vážit místo na obyčejné osobní váze na nákladní váze na nádraží. Pro jeho extrémní hmotnost ho ale odmítli vážit i tam. V posledních chvílích byl samozřejmě problém i s manipulací s jeho tělem. Do nemocnice ho prý chodilo obracet každý den šest hasičů s tím, že každý dostal od Heleny Růžičkové tisíc korun. Po několika mrtvicích a infarktech pak zemřel v jedné pražské nemocnici.

Zdroj: Super.cz (odkaz)