Foto: Freepik

Nová aplikace je ale poměrně univerzální, protože dovoluje hráčům hrát nejen ve virtuální realitě, ale také na klasickém desktopu. Hra pochází z dílny hráčů na ČVUT a měla by se stát jedním z lákadel v planetáriu. Hra byla vytvořena ve spolupráci s Katedrou počítačové grafiky a Fakultou elektrotechnickou na ČVUT v Praze.

Mimo to se na vývoji podíleli i společnosti Deloitte a Planetária hlavního města Prahy. Ve hře si zkusíte běžný život kosmonautů na oběžné dráze a prý zažijete i rizika a nebezpečí, kterým musí astronauti běžně čelit. Smyslem bylo vytvoření autentického prostředí, které by mělo zanechat v hráčích silný zážitek.

Foto: Freepik

Největším lákadlem je samozřejmě simulovaný stav beztíže, kde jednotlivé předměty musíte mít upevněny na suchém zipu nebo budou samovolně plavat v prostoru. Je to určitá výzva i pro hráče, protože se musí naučit v tomto prostoru pohybovat díky speciálním madlům. Autoři hry ale vynechali například možnost otočite se ve vzduchu, protože by to mohlo u hráčů vyvolávat nevolnosti. Hra bude prozatím k dispozici i studentům Gymnázia Josefa Božka v Českém Těšíně a Smíchovské střední průmyslové škole. Dále si ji pak mohou vyzkoušet návštěvníci Planetárie praha.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)