Foto: Freepik

Oznámení přišlo přímo ze zdroje – Epic Games se rozhodl sdílet zprávu o blížícím se příchodu Epic Games Store na Twitteru. I když zatím jde jen o teaser, přesto nám dává naději, že tento digitální obchod brzy dorazí i na naše mobilní telefony a tablety.

Nejnovější zpráva z Epic Games naznačuje, že Epic Games Store bude dostupný jak pro platformu iOS od Applu, tak i pro operační systém Android. To je významné pro obě mobilní platformy a znamená to, že hráči a vývojáři budou mít přístup k rozsáhlému katalogu her a aplikací přímo na svých zařízeních.

Foto: Freepik

Jedním z klíčových prvků, který činí Epic Games Store atraktivním, je spravedlivé rozdělení příjmů pro vývojáře. Na stolních počítačích EGS nabízí rozdělení 88/12 %, což znamená, že vývojáři si ponechávají 88 % příjmů z prodeje her, zatímco 12 % jde do pokladny obchodu. Očekává se, že podobné podmínky budou platit i pro mobilní verzi obchodu.

Pro mobilní hráče je toto oznámení jistě vzrušující. Mnozí doufají, že se na Epic Games Store objeví nejen oblíbené tituly, ale také originální hry od samotného Epic Games. Pro společnost Epic je toto vítězství, které si po dlouhých a obtížných sporech s Applem a Googlem jistě zaslouží.

Souběžně s tímto oznámením se Epic Games pochlubil také novými vylepšeními ve svém herním enginu Unreal Engine 5.4, který slibuje zvýšený výkon a další vylepšení. To vše naznačuje, že Epic Games je na vzestupu a chystá se posílit svou pozici i na mobilních platformách.

Doufejme tedy, že brzký příchod Epic Games Store na iOS a Android přinese hráčům a vývojářům nové možnosti a zážitky, které budou prospěšné pro celou herní komunitu.

Zdroj: WCCFtech.com (odkaz)