Foto: Freepik

V dnešní době je obtížné najít hry zaměřené speciálně na lokální kooperativní a soutěžní zážitky. Dříve jste mohli jednoduše vejít do obchodu s herními videokazetami a najít spoustu her určených výhradně k hraní s přáteli a rodinou, ale s průběhem času se tyto hry poněkud vytratily z módy.

Občas se však objeví titul, který nás vtáhne do multiplayerových her z minulosti a přinese nám skvělý čas strávený s těmi kolem nás. Astro Duel II, který vyšel 7. března 2024 pro PC a Switch, se snaží být jednou z takových her. Hra hráče staví proti sobě a/nebo proti mimozemským monstrům ve speciálním směsi bitev vesmírných lodí z pohledu shora a bojů na bocích plátna v lokálním kooperativním režimu, pojďme se tedy podívat blíže.

Hra nabízí několik režimů, včetně kooperativního Bounty a soutěžního Versus nebo Cash Grab. Každý hráč si vybere svého bojovníka, nazývaného nano bojovník, a pokusí se dosáhnout vítězství.

V režimu Bounty má hra nejvíce vyprávění, kdy vaši vybraní hrdinové přebírají různé úkoly ve vesmíru, které tvoří jednotlivé úrovně. Tématicky jde o typické mise jako je likvidace nepřátel, přežití vln a loupežné útoky; všechno to velmi odpovídá vědeckofantastickému světu lovců odměn.

Herní průběh Astro Duel II je rychlý a intenzivní, s odměnami v podobě peněz za úspěšné dokončení úrovně, které lze použít na odemykání nových lodí a obtížnějších úrovní. Hráči jsou také vyzváni, aby zdokonalili své dovednosti a zlepšili své postupy, což funguje společně s rychlým tempem hry. V každé úrovni se střídá boj z vesmírných lodí a pěší boj, což udržuje hru pestrou.

Hlavním tahákem Astro Duel II jsou gravitační zóny, které umožňují bojovníkům přepínat mezi bojem z vesmírných lodí a bojem na ploše. Tato dynamika společně s malým měřítkem hry vytváří napínavé souboje, které odměňují rychlé myšlení a obratné manévrování.

Vizuálně je hra lákavá s ostrými, sytými barvami a detailními pozadími. Zvuková stopa hry je také zdařilá s thumpovým, pulzujícím stylem, který se skvěle hodí k akci na obrazovce.

Celkově je Astro Duel II zábavnou hrou, zejména pro hraní s přáteli, i když nabízí pouze omezené množství obsahu a může se rychle stát opakující se. Nicméně, pro rychlé a intenzivní herní zážitky ve vesmíru s přáteli je to skvělá volba.

Zdroj: EpicGames.com (odkaz)