Foto: Freepik

Jedno z hlavních vylepšení je chytré doporučování. Mapy Google nyní nabízejí upravené seznamy plné doporučení od místních obyvatel a známých cestovatelských webů. To znamená, že když plánujete návštěvu města, nemusíte tápat nad tím, kam vyrazit – aplikace vám poskytne přehledný seznam míst k návštěvě, trendů a skrytých pokladů. Navíc máte možnost vytvořit si vlastní seznam a sdílet ho se svými společníky, čímž se plánování stává ještě osobnějším a efektivnějším.

Dalším důležitým prvkem jsou umělá inteligence využívaná k lepšímu vyhledávání. AI v Mapách Google zkoumá klíčové aspekty míst, která chcete navštívit, a zobrazuje vám fotografie, recenze a atmosféru daného místa. Tímto způsobem získáváte všechny potřebné informace o restauracích, parcích nebo barech, které plánujete navštívit, včetně informací o populárních jídlech zveřejněných na fotografiích.

Foto: Freepik

Kromě funkcí se mění i vzhled aplikace. Mapy Google dostanou nový design, který bude obsahovat čistší domovskou obrazovku, méně karet a nové barvy špendlíků pro snadnější identifikaci připnutých míst. Tento nový design reflektuje transformaci Map Google z navigační aplikace na komplexní nástroj pro cestování a plánování.

Celkově lze říci, že Mapy Google přinášejí inovace, které výrazně usnadňují proces plánování cest. Díky seznamům a doporučením, podpořených umělou inteligencí a novým designem, je navigace a objevování nových míst snadnější než kdy dříve. Takže při příštím plánování dovolené se nemusíte trápit – vyzkoušejte nové funkce od Google Map a užijte si plynulé a příjemné cestování. Ačkoli mnoho z těchto funkcí je zatím dostupných pouze v USA, je jen otázkou času, než se rozšíří i do dalších zemí.

Zdroj: ittb.cz (odkaz)