Foto: Freepik

Za novým pokračováním stojí i tentokrát Petr Svoboda se svým týmem a rozhodli se navázt na předchozí dobrodružství. Podle jeho slov by se nemělo jednat o děj plný celebrit, ale mělo by jít o tradiční pátrací adventuru. Hra bude začínat v Lupanech, odkud bude Pankrác unesen.

Hledat ho bude jeho Monika z posledního dílu spolu s další novou postavou. Ve hře tak nebudete hrát jen za Pankráce, ale také za další dvě postavy. Během hry budete různě cestovat časem. Prozatím se neví, zda to bude do předchozích her nebo o několik staletí.

Doba hraní se u nového dílu odhaduje prozatím na 12 hodin a celá hra by měla spatřit světlo světa již v roce 2026. V tuto chvíli vypsali vývojáři novou kampaň na Hithitu, kde chtějí vybrat 1 088 888 Kč. I když do konce kampaně zbývá více než 43 dní, tak se již našlo 678 přispívajících a celková částka, kterou se prozatím podařilo vybrat je 1 023 791 Kč.

Navíc Petr Svoboda přislíbil i malý bonus, pokud se vybere alespoň 200 tisíc korun, chce přidat jakési intermezzo, které by mělo zapadnout mezi patý a šestý díl. Toto intermezzo by se mělo skládat z 5-7 pozadí a mělo by vyprávět příběh o tom, co se stalo s Pankrácem poté, co se usídlil v Egyptě.

Nejsmutnější zprávou je, že tento díl je definitivně poslední, protože hlavní dabing policisty Pankráce obstarával Luděk Sobota. Dabing je pro něj vzhledem k pokročilému věku celkem vyčerpávající a jakákoliv náhrada za něj nepřipadá v úvahu. Polda 8 tak vlastně bude jakési rozloušení s Pankrácem. Jak bude vypadat jeho konce se zatím neví.

Zdroj: tisková zpráva herního studia Zima Software