Foto: Freepik

Hračky z dílny Illusion Softworks, dnes známé jako 2K Czech, zaujaly hráče po celém světě svým napínavým příběhem a atmosférou 30. let minulého století. JJ Filming Crew se rozhodla přetvořit tuto ikonickou hru do podoby filmu, a to s úchvatným úspěchem.

Film MAFIA: The City of Gamers přináší nejen známé mise z původní hry, ale i několik bonusových scén, které potěší fanoušky. Dlouhý příběh se nese ve stejném duchu jako originál, ať už jde o dramatické momenty nebo akční scény.

Začalo to jako vtípek a nevinná zábava, kdy skupina nadšenců vytvořila krátké video na motivy první mise hry. S přibývajícím zájmem fanoušků se však projekt rozrostl až do podoby kompletního čtyřhodinového filmu, který nabízí poutavé ztvárnění celé herní zápletky.

Natáčení filmu bylo vysoce náročné, s tvůrčími výzvami od shánění autentických vozů až po nevlídné počasí, které zdržovalo produkci. Autoři filmu se však nevzdali a věrně přenesli atmosféru hry na filmové plátno.

Krátký film na motivy úvodní mise zhlédlo téměř 100 tisíc diváků, což povzbudilo tvůrce k dalšímu rozvoji projektu. Výsledkem je kompletní film, který zachycuje všech 20 misí z původní hry a přidává i další detaily, jako jsou cutscény a klíčové dialogy.

Film MAFIA: The City of Gamers není jen podívanou pro fanoušky, ale i lákadlem pro milovníky filmového umění. Jeho vznik byl sice náročný, ale výsledek stojí za to. Pokud jste si zamilovali první díl série Mafia, tento film je pro vás nezbytnou podívanou.

A co dál? Autoři už uvažují o pokračování a možná i o dalších filmech inspirovaných tímto legendárním herním světem. Jisté je, že MAFIA: The City of Gamers je jen začátek. Buďte připraveni na další dobrodružství!

Zdroj: Cool.iprima.cz (odkaz)