Foto: Freepik

TikTok je velice populární sociální síť, která do světa prakticky zavedla nový formát – krátká videa. Uživatelé si rychle zvykli na to, že jen prohlížejí pár sekundová videa. Tento formát je tak populární, že ho okopírovali i další sociální sítě, jako je Instagram, Facebook nebo i YouTube.

Bohužel ten trend se trochu zvrhl a nyní uživatelé vyžadují naprosto minimální délku videí. TikTok se ale rozhodl proti tomuto trendu zakročit. Rozhodl se totiž nastavit odměňování vysoce kvalitních videí, která budou delší než minutu. Tím budou zařazeny do speciálního programu odměn pro autory, který byl dříve ve verzi beta.

Foto: Freepik

Konkrétní detaily ještě nejsou známy, ale v tuto chvíli již můžeme prozradit, že TikTok se bude soustředit u každého videa zejména na čtyři aspekty, a to originalitu, délku videa, interakce publika a počet vyhledávání. Tvůrců na TikToku je stále víc a jen během poslendích šesti měsíců stoupnul jejich příjem o neuvěřitelných 250 procent.

Celkově lze říci, že program odměn pro tvůrce se zdá být jedním ze způsobů, jak chce TikTok motivovat tvůrce k tomu, aby dělali do nejvíce obsahu. Součástí programu bude i TikTok Academy, což je digitální školící středisko, kde chce TikTok sdílet své tipy na tvorbu obsahu i na to, jak být úspěšný. Tato akademie je sice v tuto chvíli ve fázi testování, ale během několika málo týdnů by měla být spuštěna v prvních zemích.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)