Foto: Freepik

Zpráva o přípravě nového filmu byla sdělena samotným tvůrcem série Shigeru Miyamotem prostřednictvím Twitteru z účtu Nintendo America X během oslav události známé jako Mario Day. Podle Miyamotových slov má nový film přinést další rozšíření do Mariova světa a slibuje jasný a zábavný příběh. Přestože podrobnosti zatím nejsou příliš konkrétní, vývojáři již pracují na scénářích a vývoji prostředí pro nový snímek.

Chris Meledandri z Illumination ve společném videu s Miyamotem prozradil, že tým již začal pracovat na animaci a vyvíjet nová prostředí pro příští dobrodružství Maria. Datum premiéry filmu bylo stanoveno na 3. dubna 2026 v USA a dalších oblastech, s následným uvedením ve zbývajících regionech během téhož měsíce.

První film Super Mario Bros. z roku 2023 byl velkým komerčním úspěchem, celosvětově vydělal přes 1,3 miliardy dolarů. Tento úspěch svědčí o obrovské popularitě postav z herního světa Nintenda i mimo herní komunitu. Pro ty, kteří si možná film neviděli v kinech nebo ho chtějí znovu zažít na velkém plátně, je dobrá zpráva: distribuční společnost AMC Theatres plánuje znovu uvedení Super Mario Bros. Movie do kin 28. června tohoto roku.

I když zatím nemáme mnoho podrobností o tom, co nás v novém filmu čeká, fanoušci se již nemohou dočkat dalších dobrodružství svého oblíbeného italského instalatéra. S příslibem nových prostředí, jasných a zábavných příběhů a dalších nezapomenutelných postav se zdá, že Mario a jeho přátelé mají před sebou opět vzrušující dobrodružství, které zaručeně osloví fanoušky po celém světě.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)