Foto: Freepik

Chcete si zahrát hry ve Windows, ale nechcete ztrácet čas stahováním a instalací? Nově vám to Microsoft usnadnil. Pokud jste už někdy procházeli nabídku her v Obchodě Microsoft Store, pravděpodobně jste si všimli, že většina her vyžaduje stahování a instalaci. Nicméně, teď se můžete těšit na nový typ her nazvaných „instantní hry“, které můžete hrát přímo z Obchodu Microsoft Store, bez nutnosti instalace.

Co jsou to „instantní hry“? Jedná se o nenáročné a snadno přístupné hry, které nemusíte instalovat a můžete je hrát přímo v rámci aplikace Obchod Microsoft Store. Tyto hry jsou snadno dostupné v sekci Kolekce pod názvem „Hrajte hry zdarma bez jakéhokoli stahování“ nebo v části Arkáda. Společnost Microsoft spolupracovala s několika herními vývojáři, aby vytvořila tuto kolekci her. V současné době je k dispozici 69 instantních her a Microsoft plánuje rozšířit tuto nabídku v budoucnu.

Foto: Freepik

Tyto hry běží plynule a nezatěžují příliš systémové prostředky. I když nemůžete očekávat grafický zázrak, většina her vypadá a funguje dobře. Jen si dejte pozor, všechny hry obsahují reklamy.

Jedna z výhod je, že hra si pamatuje váš pokrok, takže při dalším spuštění Obchodu Microsoft Store nebo dokonce prohlížeče Edge nemusíte začínat znovu od začátku. Samotný prohlížeč Edge také nabízí podobné minihry, které si můžete zahrát přímo z bočního panelu.

Takže pokud máte chuť si zahrát jednoduché hry a nechcete ztrácet čas instalací, zkuste tyto instantní hry ve Windows a užijte si zábavu bez zbytečného zdržování.

Zdroj: WindowsCentral.com (odkaz)