Foto: Pixabay

Před časem jsme tu publikovali recenzi na populární českou hru Kingdom Come Deliverance. Tato hra mne velice oslovila a musím uznat, že tato hra mne velice zaujala, a proto si také vysloužila pozitivní hodnocení. Celá hra včetně všech DLC pak končí tak, že se Jindřích s Ptáčkem vydají na Trosky.

Již podle tohoto konce mnozí soudili, že si vývojáři nechávají otevřený děj pro možné pokračování. Jejich očekávání se naplnila. Všichni ale čekali, že se bude další děj odehrávat právě v Českém ráji, kde je obrovské množství hradů – Trosky, Frýdštejn, Vranov, Kost, Valdštejn a další.

Vývojáři ale postupně upouštění různé náznaky, kde se bude odehrávat pokračování známé hry. Bohužel to vypadá, že to nebude v Českém ráji, ale v Kutné hoře. Právě Kutná hora je známá pro svou těžbu stříbra, stejně jako Skalice. Nicméně jsme prozatím zachytili jen nejasné stopy.

Warhorse Studio má smlouvu s Kutnou horou za účelem pořízení audiovizuálních záznamů a nedávno se na Twitteru objevil i obrázek chrliče jako z Kutné hory. Na druhou stranu uveřejnil Dan Vávra asi před dvěma lety 3D model Trosek. Je tedy dost dobře možné, že bude děj rozdělen na dvě části a Jindra bude nejdříve na Troskách a později se dostane do Kutné hory.

Všechno to jsou jen spekulace. Jisté ale je, že ve čtvrtek 17. dubna ve 20. hodin bude na YouTube živý stream přímo s vývojáři, kde bude představení nové hry Kingdom Come a snad bude nastíněn i samotný děj. My každopádně budeme tento živý stream sledovat a pokusíme se vám co nejdříve zprostředkovat žhavé novinky.

Zdroj: Warhorse Studio