Foto: Freepik

Mezi tyto hry patří například kooperativní akce Back 4 Blood od tvůrců Left 4 Dead nebo uznávané hororové dobrodružství Soma od studia Frictional Games. Z knihovny Game Passu také zmizí tři starší díly série Amnesia.

Dne 15. dubna se tyto hry rozloučí s Game Passem:

  • Amnesia: Collection (obsahující hry Amnesia: The Dark Descent a Amnesia: A Machine for Pigs)
  • Amnesia: Rebirth
  • Back 4 Blood
  • Phantom Abyss
  • Research and Destroy
  • Soma

Zatímco Xbox Game Pass se rozšiřuje o několik nových titulů v dubnu, tento měsíc přináší smutek pro fanoušky hororových her, neboť několik děsivých her se chystá odejít ze služby. Microsoft nadále podporuje svůj model předplatného s novými přídavky každý měsíc, což vyžaduje, aby starší hry byly odebrány. Je to součást cyklu Game Passu, ale naštěstí milovníci všeho strašidelného mají stále čas vyzkoušet některé z nejlepších hororových her vůbec.

Foto: Freepik

Na Xbox Wire bylo oznámeno, že několik mimořádně populárních hororových her odejde z Game Passu 15. dubna: Amnesia Collection, Amnesia: Rebirth, Soma a Back 4 Blood. První tři jsou vyvinuty společností Frictional Games a získaly mnoho chvály pro svou napjatou atmosféru, děsivé monstra a poutavé příběhy. Back 4 Blood je také děsivý zážitek, byť zcela z jiných důvodů, protože kooperativní střílečka staví hráče s běžnými zbraněmi a omezeným množstvím munice proti hordám stále tvrdších zombie.

Ačkoli hry Amnesia a Soma jsou starší než Back 4 Blood, každá z nich si vydobyla pověst nekompromisního hororu. Collection a Rebirth mají vynikající skóre na Metacritic, 78 a 80, zatímco Soma je obecně považována za nejlepší hru od společnosti Frictional s přibližným skóre 84. Série Amnesia je široce uznávaná za zahájení trendu přežití hororového žánru, který hráčům brání bojovat a omezuje jejich prostředky úniku na pouhé utíkání před pronásledujícím monstrem nebo skrývání se, zatímco je na lovu.

Back 4 Blood od Turtle Rock Studios byl podobně dobře přijat při svém uvedení v roce 2021, kdy kritici chválili jeho kreativní ředitele umělé inteligence, kteří udržovali zápasy zajímavé a zábavné bez ohledu na úroveň dovedností hráčů. Navzdory pozitivním recenzím vedlo jeho povaha jako kooperativní střílečky k mnoha srovnáním s Left 4 Dead, srovnání, které bylo ospravedlněné, protože několik jeho hlavních vývojářů pracovalo na ikonické multiplayerové hře Valve. Vydavatel Warner Bros. popsal Back 4 Blood jako jedno z nejrychleji prodávaných originálních IP uvedených na konzole v roce 2021.

Kromě Amnesia, Soma a Back 4 Blood se Xbox Game Pass 15. dubna také loučí s Phantom Abyss a Research and Destroy. Předplatitelé se však nemusí obávat, protože služba v první polovině měsíce také uvítá řadu vynikajících her. Mezi ně patří Superhot: Mind Control Delete, LEGO 2K Drive, Lil Gator Game, EA Sports, PGA Tour, Kona, Botany Manor, Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition a Harold Halibut.

Zdroj: Levelup.com (odkaz)