Foto: Freepik

Harry Potter se od svého filmového ztvárnění stal velice oblíbeným. Dalo by se říci, že se stal až fenoménem. Celý příběh pak vypráví osudy malého chlapce, který bojuje proti zlému čarodějovi – Lordu Voldemortovi. Tento černokněžník se pak stal velice překvapivou inspirací entomologů.

Stalo se to v Austrálii, kde tamní vědci objevili nový druh mravenců. Nacházel se uprostřed australské pustiny a byl zahrabaný 20 metrů hluboko. Je drobný a pouze 1-2 milimetry dlouhý. Při pohled na tohoto mravence si vědci z University of Western Australia hned vzpomněli na Voldemorta.

Je to možná tím, že má bledé tělo, dlouhé končetiny a také nebezpečně vypadající kusadla. Díky tomu ho vědci pojmenovali právě po Voldemortovi. Díky extrémně velkým kusadlům se dozajista jedná o predátora. Mravenec pak pochází z rodu Leptanilla. V současné době prochází tento nově objevený druh důkladným zkoumáním.

Při pohledu na něj je ale každému jasné, proč dostal takové jméno. Je otázkou, zda je tam i nějaká další podobnost s Lordem Voldemortem. Je ale jisté, že se to v v budoucnu dozajista dozvíme.

Zdroj: ZooKeys