Foto: Freepik

Vždy měly spíše informativní charakter. Nicméně již v srpnu minulého roku přišli vývojáři s tím, že uživatelé mohou během odesílání fotografií vybrat, zda chtějí fotografii zaslat komprimovanou nebo ve vyšším rozlišení. Pravdou je, že vzhledem k množství zaslaných fotografií a multimediálních souborů je důležité, aby tyto soubory nezabíraly moc místa.

Pokud ale někdo chce přeci jen zasílat fotografie ve vyšším rozlišení, tak má prostě možnost. Jestliže chce zaslat vícero fotografií, je to poněkud otravné, protože to musí nastavit u každé fotografie zvlášť. Nyní ale přichází WhatsApp s možností nastavit si výchozí rozlišení pro všechny multimediální soubory.

Foto: Freepik

Stačí jen přejít v klasickém nastavení do „Úložiště a data“, kde je nový přepínač „Kvalita nahrávání médií“. Zde si vyberete, zda budete mít primárně komprimované soubory nebo soubory v HD kvalitě. Je ale jasné, že musíte počítat s tím, že odesílání těchto souborů bude výrazně pomalejší a že tyto soubory budou zabírat daleko více místa.

Bohužel se nedá nastavit zvlášť kvalita videí a fotografií. Navíc ani po této aktualizaci nebude spolu se soubory zasílána informace EXIF. Zároveň je důležité mít na paměti, že ani HD kvalita neznamená původní rozlišení. Pokud přesto chcete zaslat fotografii v původní kvalitě s EXIF informacemi, je lepší zvolit email nebo to zaslat přes WhatsApp jako dokument či „zazipovaný“ soubor.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)