Foto: Freepik

Děj hry se odehrává v období 15. století v oblasti mezi Spiší a Šarišem a sleduje osudy rytíře Pavla, muže s nezvyklou vášní pro alkohol. Hráči se ocitnou uprostřed událostí způsobených osmanským tažením, které ovlivňuje malý kraj. Jejich úkolem je sestavit družinu a postavit se nepřátelům království.

Téma hry odráží autorův zájem o středověk a je inspirováno různými médii, jako jsou knihy a filmy. Největší vliv na vývoj hry měla RPG Hylics od Masona Lindrotha. Grafika hry je unikátní kombinací digitální malby, fotobashingu a pixel artu, který dodává celému světu surrealistickou atmosféru.

K hudbě ke hře se postarala plzeňská psychedelická skupina Marcel Gidote’s Holy Crab, čímž byla posílena autentičnost a působivost herního světa.

Hráči se mohou těšit na různé souboje a interakce s obyvateli světa, které nejsou bez rizika. Přestože není ve hře implementováno levelování, hráči se nevyhnou nástrahám a nebezpečím, které je čekají na jejich cestě.

Celkově je „Felvidek“ fascinující hrou, která přináší hráčům nejen zábavu, ale i unikátní zážitek z dobrodružství ve středověkém prostředí. Hra je dostupná na platformě Steam od 29. března a již nyní si získává pozornost herní komunity svou originální atmosférou a zajímavým příběhem. Je to jakási slovenská verze na motivy oblíbené české hry Kingdom Come.

Zdroj: Vortex.cz (odkaz)