Foto: Freepik

Unikátní design a skrytý hardware

Tento inovativní projekt není jen o schování komponent, ale o kompletním skrývání celého PC systému včetně monitoru, klávesnice a myši. Použitý monitor je 45palcový OLED herní displej Corsair Xenon Flex 45WQHD240, který díky své ploché konstrukci dokonale zapadá do povrchu stolu.

Samotné PC je vybaveno výkonným procesorem Intel Core i9 13900K a grafickou kartou GeForce RTX 4090, obě komponenty jsou vodou chlazené. Zajímavé je, že i přes velký objem stolu tvůrci zvolili malou základní desku ASRock Z790 PG-ITX/TB4, aby zachovali kompaktnost setupu.

Chlazení a úložiště

Jednou z největších technických výzev bylo efektivní chlazení celého systému. Místo tradičních ventilátorů byly použity serverové chladiče CPU v kombinaci s ventilátory notebooků. Po neuspokojivých výsledcích došlo k nahrazení chladičů a ventilátorů za vyšší serverové chladiče a 140mm ventilátory Corsair, které se umístily na zadní straně stolu.

Pro potřeby úložiště byl zvolen Asustor Flashstor 12 Pro FS6712X s kapacitou 48TB NVMe SSD v podobě dvanácti 4TB Crucial P3 disků.

Inspirace a realizace

Celý projekt, který DIY Perks nazvali „Endgame invisible PC“, zahrnuje nejen technickou stránku, ale i estetiku. Magnetické těžítko, které umožňuje zvedání displeje a periferií ze stolu, je brilantním řešením, jak udržet vše skryté, když se nepoužívá.

Závěr

Tento projekt ukazuje, jak lze kreativně přistupovat k organizaci prostoru a technologií. Přestože realizace takového projektu může být nákladná a technicky náročná, výsledek stojí za to.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)