Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Design a Displej

POCO F6 Pro okamžitě upoutá svým elegantním designem. Černé a bílé varianty s hladkým skleněným povrchem a zaoblenými hranami dodávají telefonu prémiový vzhled. Konstrukce z vysoce pevného hliníku a matný středový rám zvyšují odolnost a zároveň přidávají na estetice. Telefon je vybaven čtyřstranným zakřiveným sklem, které je příjemné na dotek. Na zádech je jakoby imitace břidlice či kamene a působí to velice zajímavě a elegantně.

Displej s úhlopříčkou 6,67 palců s technologií WQHD+ 120Hz Flow AMOLED a rozlišením 2K je skutečně impozantní. S jasem až 4000 nitů a 3840Hz PWM stmíváním poskytuje výjimečnou kvalitu obrazu, a to i za slunečného dne. Certifikace TÜV Rheinland pro ochranu zraku je dalším plusem pro ty, kteří tráví hodiny před obrazovkou. Barvy jsou živé, kontrast vysoký a obnovovací frekvence 120 Hz zajišťuje plynulé přechody při hraní her i sledování videí.

Výkon a Konektivita

Jádrem POCO F6 Pro je nejnovější čipová sada Snapdragon® 8 Gen 2, která zaručuje špičkový výkon. Tento procesor, vyrobený pomocí 4nm technologie TSMC, zajišťuje nejen rychlost, ale i energetickou účinnost. Spolu s Xiaomi HyperOS a až 1TB úložištěm poskytuje tento telefon rychlou a bezproblémovou konektivitu. LPDDR5X RAM a USF 4.0 zajišťují rychlé načítání aplikací a multitasking bez zádrhelů.

Optimalizace WildBoost 3.0 a technologie LiquidCool 4.0 s novým systémem IceLoop zajišťují, že telefon zůstane chladný i při dlouhodobém hraní náročných her. To ocení zejména hráči, kteří potřebují maximální výkon bez přehřívání zařízení. Navíc podpora 5G a nejnovějších Wi-Fi standardů zaručuje rychlé a stabilní připojení k internetu.

Fotografie a Kamera

Fotoaparát POCO F6 Pro je dalším výrazným lákadlem. Hlavní 50MP kamera s technologií Dual Native ISO Fusion a OIS poskytuje jasné a detailní snímky i za špatných světelných podmínek. Tato technologie umožňuje kombinovat vysokou a nízkou citlivost ISO, což vede k lepším výsledkům v různých osvětleních. Režim Burst Mode 2.0 umožňuje rychlé a přesné zachycení pohybu, což je ideální pro sportovní a akční fotografie.

Algoritmus Ultra Night zajišťuje čisté noční snímky s přesným podáním barev díky fúzi více snímků umělou inteligencí. To znamená, že i ve velmi špatných světelných podmínkách můžete pořídit kvalitní fotografie. Pro milovníky videa je zde podpora 4K videa při 60 FPS, což umožňuje pořizovat mimořádně čisté video při vysoké snímkovací frekvenci.

Baterie a Nabíjení

S 5000mAh baterií vydrží POCO F6 Pro celý den intenzivního používání. A když je třeba telefon dobít, 120W nabíjení HyperCharge ho nabije na 100 % za pouhých 19 minut. Tato rychlost nabíjení je obrovskou výhodou pro ty, kteří potřebují rychle dobít svůj telefon a být znovu na cestách. Kromě toho je telefon vybaven technologií pro optimalizaci spotřeby energie, což zajišťuje delší výdrž baterie při běžném používání.

Konektivita a Další Funkce

POCO F6 Pro podporuje široké spektrum sítí, včetně 5G, 4G, 3G a 2G, což zajišťuje skvělou konektivitu prakticky kdekoli. K dispozici jsou také dvě SIM karty, což je výhodné pro uživatele, kteří potřebují kombinovat pracovní a osobní číslo. Bezdrátová konektivita zahrnuje Bluetooth 5.3, Wi-Fi 7 a NFC, což rozšiřuje možnosti použití telefonu v různých situacích.

Telefon je také vybaven X-axis lineárním vibračním motorem, který zajišťuje haptickou zpětnou vazbu při hraní her a používání aplikací. Čtečka otisků prstů pod displejem a funkce AI Face Unlock zaručují bezpečné a rychlé odemknutí zařízení.

Závěr

POCO F6 Pro je skutečnou vlajkovou lodí, která přináší ohromující výkon, úchvatný displej a špičkovou kameru. S jeho elegantním designem, rychlým nabíjením a výkonným hardwarem je ideální volbou pro hráče, fotografy i technologické nadšence. Tento telefon nabízí vynikající hodnotu za peníze a nastavuje nový standard v oblasti mobilních technologií. Pokud hledáte telefon, který spojuje špičkový výkon s atraktivním designem a širokou škálou funkcí, POCO F6 Pro je tou správnou volbou.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení mobilního telefonu POCO F6 PRO.

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Xiaomi