Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Herní série Polda od Zima Software je již legendou mezi českými hrami. Nedávno jsme vás informovali o tom, že se toto herní studio rozhodlo vydat poslední díl, a to Polda 8. Kvůli nedostatku financí vytvořili vývojáři crowdfundingovou kampaň na vývoj Poldy 8, kde se nakonec vybralo neuvěřitelných 2 474 082 korun.

Herní svět v tuto chvíli ale zajímá jiná událost. Jde o dodatek ke hře Polda 2 remástr. Na tuto hru jsme v minulosti také dělali recenzi. Nový epilog měl vlastně plnit jedinou funkci, a to dějově doplnit jistou mezeru mezi druhým a třetím dílem. Ve druhé díle je totiž ve službách policie, ale ve třetím je již soukromým detektivem.

Dle původních plánů měl být dodatek publikován 1. května tohoto roku. Zima Software ale uveřejnil novou zprávu o tom, že dodatek odkládá. Za mne je to daleko lepší a čestnější jednání, než u CD Projekt Red a jejich Cyberpunku 77. Tenkrát chtěli stihnout vydat hru v termínu, a proto ji vydali s množstvím chyb.

V přiloženém videu mluví Jakub Mareš, který má ve hře na starosti především grafiku a animace. Sám přiznává, že je lepší udržiet si kvalitu a věnovat tomu péči, než vše uspěchat a dodržet termín. S tím můžeme jen souhlasit. Dodatek by měl být na 1 – 2 hodiny hraní a určitě se můžete těšit na gameplay, o který se podělíme.

Zdroj: Vortex.cz