Foto: Freepik

Na konci první série diváci zjistili, že tajemný Halbrand, ztvárněný Charliem Vickersem, byl ve skutečnosti přestrojeným Temným pánem Sauronem. Tento mistr manipulace dokázal oklamat elfa Celebrimbora, kterého hraje Charles Edwards, a přimět ho, aby ukoval Prsteny moci. V nadcházející druhé sérii bude Sauron dělat vše pro to, aby svou moc ještě více upevnil.

Proti Sauronovi se postaví známí hrdinové Středozemě. Galadriel (Morfydd Clark), Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Córdova) a Isildur (Maxim Baldry) se připravují na rozhodující bitvu. Trailer krátce představuje i postavu Cizince, kterou ztvárňuje Daniel Weyman. Většina fanoušků je přesvědčena, že tato postava je ve skutečnosti Gandalfem, což přináší nový rozměr do vyprávění.

Trailer, plný akčních scén a epických momentů, je doprovázen výborně gradující hudbou. Celá ukázka vrcholí ikonickým záběrem na Mordor, což podtrhuje temnou atmosféru nadcházejících událostí.

Tvůrci seriálu, Patrick McKay a John D. Payne, slibují temnější a hlubší příběh, který se více zaměří na klíčové postavy. Režisérka Charlotte Brändström, která se ujme poloviny z celkových osmi epizod, k tomu dodává: „Snažili jsme se přinést drsnější a autentičtější zážitek. Čekají vás také nečekané zvraty.“ Nová série přináší i několik nových tváří. Do hereckého obsazení se připojí Ciarán Hinds, Rory Kinnear a Ben Daniels, což slibuje další rozmanitost a kvalitu hereckých výkonů.

Odkaz na původní filmovou trilogii

Pán prstenů: Prsteny moci je prequelem k slavné filmové trilogii Pán prstenů, kterou režíroval Peter Jackson. Tyto filmy, natočené podle knih J.R.R. Tolkiena, si získaly obrovskou popularitu a kritický ohlas, včetně mnoha ocenění. Trilogie, která zahrnuje filmy Společenstvo Prstenu (2001), Dvě věže (2002) a Návrat krále (2003), se stala ikonickou díky svým epickým bitevním scénám, hlubokým postavám a dechberoucím vizuálním efektům.

Série Prsteny moci se odehrává tisíce let před událostmi filmů a knih, v tzv. Druhém věku Středozemě. Tento nový seriál se snaží rozšířit a prohloubit svět, který Tolkien vytvořil, a přinést divákům nové příběhy a dobrodružství, které doplní již známou historii Středozemě.

Druhá série Prstenů moci bude mít premiéru 29. srpna 2024 na Prime Video. Fanoušci Středozemě se mohou těšit na další epickou kapitolu tohoto fascinujícího světa.

Zdroj: Hollywoodreporter.com (odkaz)