Foto: Freepik

Co to znamená pro hráče?

Každá hra na GOG.com bude mít k dispozici maximálně 200 MB prostoru pro ukládání pozic v cloudu. Pokud hráči tuto kapacitu překročí, budou muset ručně zkontrolovat a spravovat své soubory, aby se vyhnuli ztrátě dat. Pozice uložené lokálně na vašem zařízení zůstanou nedotčeny, omezení se týká pouze souborů uložených v cloudu.

Proč GOG zavádí tento limit?

GOG uvedl, že s rostoucím počtem a velikostí her roste i poptávka po cloudovém úložišti. „Tyto limity zajišťují, že všichni hráči budou mít přístup k dostatečnému a spravovatelnému prostoru pro ukládání svého herního pokroku, a zároveň nám umožní udržet náklady spojené s cloudovým úložištěm pod kontrolou. Optimalizací alokace úložiště se snažíme poskytovat spolehlivou a uživatelsky přívětivou platformu pro každého,“ vysvětlil GOG.

Foto: Freepik

Jak bude mazání probíhat?

GOG nebude automaticky mazat všechny uložené pozice ve hře, která přesáhne limit 200 MB. Místo toho začne mazat nejstarší uložené pozice, dokud celková velikost souborů nepoklesne pod stanovený limit. Tímto způsobem se GOG snaží minimalizovat ztrátu důležitých dat.

Jaké jsou alternativy?

Pro srovnání, konkurenční platforma Steam nemá stanovený pevný limit pro každou hru. Některé hry mohou mít jen pár MB uložených pozic, zatímco jiné mohou využívat několik GB. Například u hry Baldur’s Gate 3 na Steamu může velikost uložených pozic přesáhnout 1 GB, zatímco u hry Vampire Survivors je to jen asi 4 MB.

Doporučení pro hráče

Hráči na GOG.com by měli pravidelně kontrolovat své uložené pozice v cloudu a spravovat je, aby se vyhnuli překročení limitu a následnému mazání. Je vhodné mít důležité uložené pozice zálohované i lokálně na svém zařízení.

S tímto novým opatřením se GOG snaží zajistit, aby platforma zůstala efektivní a přístupná všem hráčům, přičemž optimalizuje náklady na cloudové úložiště a poskytuje kvalitní služby.

Zdroj: Gamingonlinux.com (odkaz)