Foto: Gamebot, autor: Lukáš Erlebach

Design a Kvalita Zpracování

Realme 12+ se vyznačuje prémiovým designem inspirovaným luxusními hodinkami, zadní strana je pokryta eko-kůží, což dodává telefonu elegantní vzhled. Naproti tomu Realme 12 má jednodušší design s matným povrchem a lesklými hranami, bez eko-kůže, ale stále působí moderně.

Displej

Realme 12+ je vybaven 6,67″ AMOLED displejem s frekvencí 120Hz a podporou HDR10+, maximální jas dosahuje až 2000 nitů. Realme 12 má 6,72″ LCD displej s rozlišením FHD+ a frekvencí 120Hz, maximální jas činí 950 nitů, což je stále solidní hodnota, ale AMOLED displeji modelu 12+ to nedostačuje.

Výkon

Realme 12+ využívá čipset Mediatek Dimensity 7050, má až 12GB RAM a až 512GB úložiště, což z něj dělá výkonný telefon vhodný pro náročné uživatele. Realme 12 je vybaven čipsetem Mediatek Dimensity 6100+, nabízí až 8GB RAM a 128GB úložiště, což je dostačující pro běžné používání, ale pro náročnější úkoly to nemusí být dostačující.

Kamery

Realme 12+ disponuje trojitým zadním fotoaparátem s hlavní 50 MP kamerou, 8 MP ultraširokoúhlým objektivem a 2 MP makro kamerou, s podporou 4K videa. Realme 12 má duální zadní fotoaparát s 108 MP hlavní kamerou a 2 MP portrétní čočkou, přední kamera má 8 MP. I když Realme 12 nabízí vysoké rozlišení hlavní kamery, chybí mu některé pokročilejší funkce modelu 12+.

Baterie a Nabíjení

Oba modely mají 5000mAh baterii, což zajišťuje dlouhou výdrž. Realme 12+ podporuje rychlé nabíjení 67W, zatímco Realme 12 nabízí 45W nabíjení, což znamená, že Realme 12+ se nabije rychleji.

Zvuk a Konektivita

Realme 12+ je vybaven stereo reproduktory a 3.5mm audio jackem, což poskytuje lepší zvukový zážitek. Realme 12 má pouze jednoduchý reproduktor, ale také 3.5mm audio jack.

Software

Oba modely běží na Realme UI 5.0 postaveném na Androidu 14. Realme 12+ má méně předinstalovaných aplikací, což zlepšuje uživatelský zážitek.

Další Funkce

Realme 12+ má čtečku otisků prstů pod displejem, což je moderní a pohodlné řešení. Realme 12 má čtečku otisků prstů na boku, což je sice efektivní, ale méně elegantní.

Celkové Shrnutí

Realme 12+ vyniká lepším displejem, výkonnějším čipsetem, více pamětí, pokročilejším fotoaparátem, rychlejším nabíjením a lepším zvukem díky stereo reproduktorům. Jeho design je také prémiovější díky eko-kůži. Celkově je lepší volbou pro náročnější uživatele, kteří hledají vyváženější a sofistikovanější zařízení.

Realme 12 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají dobrý výkon za dostupnější cenu. Nabízí velmi atraktivní poměr cena/výkon a moderní výbavu, která uspokojí většinu běžných uživatelů.

Brzy vám přineseme detailní recenze obou modelů, kde se podíváme na jejich schopnosti a výkon zblízka. Zůstaňte s námi!

Zdroj: uživatelské hodnocení Gamebot, informace poskytnuté společností Realme