Foto: Freepik

Imitace je nejupřímnější forma lichotky a v případě filmového průmyslu také cestou k úspěchu. Jako majitel a provozovatel svého vlastního filmového studia v Blockbuster Inc jsem měl na výběr z různých žánrů jako romantika, mysteriózní filmy, westerny, kriminálky a horory. Rozhodl jsem se ale vsadit na superhrdiny. Můj plán byl jednoduchý: vytvořit vlastní verzi Marvelova univerza, kterému jsem dal název Merval, abych se vyhnul právním problémům. První film v mém Marvel Copies Universe měl být parodií na Iron Mana s názvem Ironed Man.

Přípravy na natáčení

Před samotným natáčením jsem musel vyřešit spoustu věcí. Blockbuster Inc je poměrně detailní simulátor filmového studia, takže jsem musel postavit kanceláře pro své spisovatele, producenty a další členy štábu. Také jsem potřeboval základní filmové kulisy a dokonce i jídelnu a koupelny pro své hvězdy. Tyto budovy jsem mohl navrhnout a vyzdobit podle svých představ, nebo použít předpřipravené varianty.

Najmout správné zaměstnance a herce bylo dalším krokem. Bohužel, v raných fázích Merval Studios jsem měl k dispozici pouze jednoho herce, což představovalo problém. Originální Iron Man měl alespoň tři nebo čtyři herce, ale já se musel spokojit s jedním. Pronajal jsem byt pro svou hvězdu, protože herci nejen že potřebují jíst a kakat, ale také spát. Pak už zbývalo jen začít plánovat můj první superhrdinský film.

Foto: Freepik

Vlastní režie a problémy na place

V Blockbuster Inc není tvorba filmu jen o výběru žánru a štábu, ale můžete filmy i sami režírovat. Umísťoval jsem herce do scén, vybíral jejich kostýmy, určoval pohyby kamery a speciální efekty, a nakonec jsem vše upravoval na časové ose. Měl jsem 11 různých scén pro svůj film Ironed Man, což se zdálo být více než dost.

Původní Iron Man měl jasnou strukturu:

  1. Tonyho Starka napadne konvoj
  2. Vojáci umírají a on se cítí špatně
  3. Vytváří brnění Iron Mana
  4. Létá kolem a „whoooo“
  5. Jeff Bridges vyrábí větší brnění Iron Mana
  6. Bojují
  7. Iron Man vítězí

Zdálo se to jako hračka, ale realita byla jiná. Můj jediný kostým superhrdiny vypadal spíše jako postapokalyptický outfit s plynovou maskou a skafandr představoval brnění Jeffa Bridgese. Moje jediná sada byla dungeon se středověkou tématikou a všechny role hrála stejná žena. Když věci ve filmu nedávaly smysl, tvrdil jsem, že to byla umělecká volba.

Reakce publika a kritika

Každá velká produkce narazí na problémy a ani můj malý superhrdinský film nebyl výjimkou. Čelil jsem stížnostem scénáristy na neoriginalitu, záchvatům vzteku herce a problémům s kostýmy. Moje typická metoda řešení byla jednoduchá: říct všem, aby se uklidnili a pokračovali v práci.

Pokročilé promítání Ironed Mana bylo katastrofální. Všichni se smáli, můj otec zuřil a matka mi říkala, že jsem měl být právníkem. Kritici film nenáviděli a dokonce i já jsem musel uznat, že jsem udělal několik chyb – například jsem film nazval Iron Man místo Ironed Man a zapomněl přidat zvukové efekty.

Film vydělal pouze 163 408 dolarů, zatímco jeho výroba mě stála 431 953 dolarů. Byl to propadák, ale rozhodně mě to neodradilo. Vzal jsem si bankovní půjčku a plánoval jsem pokračování – Ironed Man: The Snyder Cut. Pokud chcete sami zkusit štěstí v tvorbě filmů, Blockbuster Inc se tento týden 6. června spouští na Steamu.

Zdroj: PCGamer.com (odkaz)