Foto: Freepik

Návrat do Středozemě

Animované adaptace děl Johna Ronalda Reuela Tolkiena nejsou žádnou novinkou. Už v minulém století jsme mohli vidět animovaného Hobbita a zpracování prvních dvou knih trilogie The Lord of the Rings. Na tuto tradici letos naváže režisér Kendži Kamijama, známý svou prací na Blade Runner: Black Lotus, který uvede nový film Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Příběh a produkce

Nový film produkují známí tvůrci Peter Jackson, Philippa Boyens a Fran Welsh, kteří stáli za úspěchem obou hraných trilogií. Příběh nás zavede do dob, kdy Rohanu vládl legendární král Helm Kladivo. Režisér Kamijama a producentka Boyens v rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedli, že film nabídne nejen velké bojové scény, ale i hluboký příběh královské rodiny Rohanu. Helm měl podle Tolkienových poznámek dceru, kterou nám film představí.

Nové postavy a dabéři

Rohanská princezna dostane ve filmu jméno Héra, inspirované nejvyšší bohyní starověkých Řeků. Hlas jí propůjčí herečka Gaia Wise, která popisuje Héru jako postavu podobnou hrdinkám filmů Hajaa Mijazakiho, například z filmu Nausicaä of the Valley of the Wind, a také postavám ze Středozemě jako jsou Arwen a Eowyn.

Eowyn se v animovaném filmu rovněž objeví a bude figurovat jako vypravěčka celého příběhu, který se odehrává stovky let před jejím narozením. Hlas jí opět propůjčí Miranda Otto. Mezi další dabéry patří Luke Pasqualino jako Wulf, hlavní padouch, který napadne Rohan se svou armádou. Helma, ústřední postavu příběhu, namluví slavný britský herec Brian Cox. Další herci zahrnují Lorraine Ashbourne, Shauna Dooleyho a Laurence Ubonga Williamse.

Premiéra a další projekty

The War of the Rohirrim dorazí do kin 12. prosince 2024. Další film ze světa Středozemě, The Hunt for Gollum, bude mít premiéru v průběhu roku 2026. Warner Bros. tak pokračuje v rozšiřování tolkienovského univerza a přináší fanouškům nové příběhy a dobrodružství z oblíbené Středozemě.

Zdroj: Edna.cz (odkaz)