Foto: Freepik

Alternativní konce videoher přinášejí hráčům vždy nový a vzrušující zážitek. Pokud se do předělávky takového konce pustí talentovaný modder, který oživí obsah původně vyřazený vývojáři, je to ještě zajímavější. Přesně to se stalo s hrou The Witcher 3: Wild Hunt, kde modder známý jako Glassfish obnovil a předělal alternativní konec pomocí záběrů, které CD Projekt Red původně odstranil.

YouTuber xLetalis nedávno sdílel video, kde detailně popisuje, jak Glassfish do hry přidal alternativní konec po ukončení původního příběhu. Původní konec zahrnoval scénu, kde Yennefer, čarodějka a potenciální partnerka Geralta, ho zachrání z boje s Eredinem. V nově přidané scéně se však Geralt probouzí ve stanu pod péčí dvou lékařů, kteří se vsadili o jeho přežití. Poté, co opustí nemocnici, se setká s Yennefer, přičemž její dialog se liší podle toho, zda měl Geralt romantický vztah s ní nebo s jinou čarodějkou, Triss.

Bez ohledu na to, s kým Geralt měl vztah v původní hře, hráči mohou nově získat odpovědi na otázky ohledně Ciri nebo výsledku války. Rozšířený konec obsahuje další vymazaný obsah, včetně Geraltovy účasti na pohřbu Crach an Craite, setkání s Lóží čarodějnic a zvratu, kde Yennefer zradí Lóži, aby zachránila Ciri.

xLetalis spekuluje, že CD Projekt Red mohli odstranit Yenneferinu zradu z finální hry z kreativních důvodů, například kvůli sladění motivace hráče s tempem příběhu. Tuto domněnku však nemohou potvrdit, jelikož nemají žádné interní zdroje ani PR kontakty ve společnosti.

Obnovení tohoto smazaného obsahu umožnil nástroj pro úpravu REDkit, který CD Projekt Red vydal v květnu pro PC verzi The Witcher 3: Wild Hunt. Tento modifikační nástroj byl oznámen loni a měl umožnit hráčům na PC vdechnout hře nový život jakýmkoliv způsobem.

REDkit byl dříve k dispozici i pro Zaklínače 2, avšak dosud nebyl použit k vkládání dříve vyřazených scén do hry, jako to vidíme nyní. Glassfish získal smazaný obsah z herních souborů, kde zůstal i po odstranění z hlavní hry. Díky těmto snahám se hráči mohou těšit na nové zážitky a příběhy, které dodají The Witcher 3: Wild Hunt nový rozměr a hloubku.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)