Foto: Freepik

Dva kroky k úspěchu

Jasmína musela projít náročným dvoukolovým castingem, aby získala roli Zlatovlásky. Tento úkol nebyl snadný, ale její talent a charisma ji dostaly až na vrchol. Kromě Zlatovlásky se objeví i v jiné pohádce, Princezna na hrášku, což potvrzuje její rostoucí popularitu a herecké schopnosti.

Tajemství a rodinná radost

Kvůli přísným podmínkám smlouvy musela Jasmína svůj úspěch dlouho tajit, dokonce i před svou rodinou. „Bylo skvělé vidět jejich reakce, když jsem jim to konečně mohla říct,“ svěřila se. Natáčení pro ni bylo nejen profesním úspěchem, ale i osobním zážitkem plným krásných vzpomínek.

Proměna kvůli roli

Pro roli Zlatovlásky se Jasmína rozhodla podstoupit výraznou změnu vzhledu. „Odbarvila jsem si vlasy na blond a měla jsem prodloužené vlasy,“ řekla v rozhovoru pro Expres.cz. Tato proměna byla pro ni nejen vizuální změnou, ale i součástí kouzla, které přináší natáčení filmů.

Historické spojení s původní pohádkou

Původní pohádka Zlatovláska, natočená v roce 1973, se stala ikonickým dílem české kinematografie. Tato klasická verze, známá svým kouzelným příběhem a krásnou vizuální estetikou, ovlivnila generace diváků. Jasmínin dědeček Ivo Houf byl klíčovým výtvarníkem tohoto filmu a vytvořil mnoho z ikonických vizuálních prvků, které dodnes oslovují publikum.

Díky svému dědečkovi má Jasmína hluboké propojení s původní Zlatovláskou. „Dědeček se šel za Petrem podívat na natáčení. Bylo to dojemné setkání a maskérky brečely,“ vzpomíná Jasmína na setkání svého dědečka s Petrem Štěpánkem, který hrál prvního Jiříka. Tento rodinný příběh dodává její nové roli zvláštní hloubku a emocionální význam.

Závěr

Jasmína Houf nejen že přináší nový život do role Zlatovlásky, ale také pokračuje v rodinné tradici spojené s touto pohádkou. Její cesta od konzervatoře k hlavní roli ve velkém filmu je inspirující příběh mladé herečky, která si plní své sny a současně ctí rodinné dědictví. Nová Zlatovláska tak není jen pokračováním pohádkové tradice, ale také mostem mezi generacemi, který spojuje minulost a současnost.

Zdroj: Extra.cz (odkaz)