Foto: Freepik

Polaris: Nová éra Zaklínače

Podle nedávného rozhovoru s herním ředitelem Pawełem Saskem pro kanál Flow Games, projekt Polaris je nejdále ve vývoji ze všech chystaných titulů CD Projektu RED. Zatímco většina ostatních projektů, jako je plnohodnotné pokračování Cyberpunku 2077 s pracovním názvem Orion, zbrusu nová značka Hadar nebo spin-off Zaklínače s názvem Sirius, jsou stále v raných fázích tvorby, Polaris se tento rok posunul do produkční fáze. To znamená, že začíná plnohodnotný vývoj, což je zásadní krok k tomu, aby se hra dostala na trh.

Týmový rozvoj a expanze

Poslední oficiální zprávy potvrzují, že na projektu Polaris pracuje největší tým v historii CD Projektu RED, který se letos rozrostl na úctyhodných 407 lidí. Tento nárůst je indikátorem toho, jak moc se společnost na tento projekt soustředí a jak velká očekávání od něj má. Paweł Sasko také zmínil, že tým pracující na projektu Orion se rychle rozrůstá, což naznačuje, že i plnohodnotné pokračování Cyberpunku 2077 je pro společnost velmi důležité.

Sirius a The Witcher Remake

Spin-off Zaklínače, známý jako Sirius, připravuje bostonské studio The Molasses Flood, které CD Projekt RED koupil koncem roku 2021. Tento projekt má za cíl rozšířit svět Zaklínače o nové příběhy a postavy. Na druhou stranu, remake prvního Zaklínače z roku 2007 připravuje externí polské studio Fool’s Theory pod dohledem CD Projektu RED. I když by se mohlo zdát, že remake bude jen přechodným titulem, než vyjde nový plnohodnotný díl Zaklínače, opak je pravdou. Vše nasvědčuje tomu, že Polaris vyjde dříve než tento remake.

Budoucnost značek Zaklínač a Cyberpunk

I když nevíme, kdy přesně se všechny tyto projekty objeví na trhu, je jasné, že CD Projekt RED plánuje v následujících letech výrazně rozšířit své herní portfolio. Společnost investuje značné prostředky do rozvoje svých týmů a projektů, což naznačuje, že hráči se mohou těšit na mnoho nových zážitků v světech Zaklínače a Cyberpunku.

Z hlediska dalšího směrování těchto značek na videoherním poli nás tedy čekají velmi zajímavé časy. Fanoušci Zaklínače i Cyberpunku mohou očekávat, že v následujících letech uslyší o těchto světech více než dost. CD Projekt RED tak zůstává jedním z nejvýznamnějších hráčů v herním průmyslu, který má potenciál formovat budoucnost videoherního zábavního průmyslu.

Zdroj: Indian-tv.cz (odkaz)